Inför Dam: Hammarby IF – BP

Inför Dam: Hammarby IF – BP

Share

Inför Dam: Hammarby IF – BP

Efter straffsegern mot Djurgården förra helgen är det dags för nytt allsvenskt motstånd i finalen i Volkswagen Stockholm Challenge. Hammarby IF står på andra planhalvan på söndag ...

Efter straffsegern mot Djurgården förra helgen är det dags för nytt allsvenskt motstånd i finalen i Volkswagen Stockholm Challenge. Hammarby IF står på andra planhalvan på söndag eftermiddag.

Text & foto: Tore Kleist

BP gjorde en stark årspremiär med oavgjort under ordinarie tid mot allsvenska Djurgårdens IF, följt av en stark seger i straffläggningen. BP-veteranen (dock bara 22 år gammal) Lovisa Norrby fick glädjen att bli målskytt både under ordinarie speltid och i straffavgörandet.
Grattis!
– Tack så mycket! Det var jätteroligt att få inleda säsongen med vinst och mål. Det är alltid kul att få chansen på hörnor. Annars har vi jobbat mycket med försvarsspelet de senaste veckorna och kan ta med oss en del bra från Djurgårdenmatchen och en del att arbeta vidare med.
Förra året blev det spel på några olika positioner, nu var det som mittback bredvid Elin Bergkvist. Är det den positionen du i första hand kämpar för att ta?
– Ja, det är som innerback jag trivs bäst, men är alltid flexibel och öppen för andra positioner.
Du hade lillasyster Sofia med i truppen senast?
– Det var väldigt roligt att hon fick chansen att vara med. Hon har gjort fina insatser på träning och det är en dröm att få spela tillsammans.
Hur känns det med en typ av tävlingsmatcher direkt i säsongsstart?
– Vi håller ju på och spelar ihop oss och tränar på våra spelidéer så det är bra att matchas mot tufft motstånd och sedan är det alltid roligt att tävla.
För egen del, är du frisk och kry?
– Vi är inne i en tung träningsperiod, men det har fungerat mycket bra med kombinationen fysträning och fotboll. Kroppen känns bra.
Slutligen önskar vi lycka till inför finalen, några tankar inför matchen?
– Det blir alltid intensiva matcher mot Bajen och vi ska i första hand försöka göra en bra match, men går också för seger.

Klara Andrup som kom till BP från Hammarby inför säsongen startade senast och är också med i söndagens matchtrupp. Vi hälsar också Emma Lundh välkommen in i spelet 2021!

Motståndarna…
… Hammarby IF är tillbaka i högsta serien där man senast spelade 2018. Inför året satsar man hårt, bland annat med värvningar av Madelen Janogy och finländska landslagsmålvakten Anna Tamminen. I mötena med BP i förra årets Elitettan blev det en knapp Hammarbyseger och en oavgjord match.

Det är fortfarande ingen publik men matchen sänds via Sportbladet Live (Plus-tjänst). Det blir även live-rapportering via BPs Twitterkonto @bpfotboll.

BPs matchtrupp
1 Josephine Frigge (mv), 26 Lovisa Koss (mv), 2 Alexsandra Lobanova, 5 Wilma Wärulf, 6 Elin Bergkvist, 7 Michelle Rojas Flores, 9 Jennifer Sjösten, 10 Mathilda Johansson Prakt, 13 Klara Andrup, 15 Maja Wiklander, 18 Sofia Parkner, 19 Sara Eriksson, 21 Tempest-Marie Norlin, 22 Mathilda Lindström, 23 Lovisa Norrby, 24 Daniella Famili, 25 Emma Lundh, 27 Frida Boriero

Volkswagen Stockholm Challenge, final
Hammarby IF – BP
Söndag 14 februari kl 16.00
Tele 2 Arena (inga biljetter säljs)