Inför BP – Kvarnsvedens IK

Inför BP – Kvarnsvedens IK

Share

Inför BP – Kvarnsvedens IK

Efter segern senast ska BP på onsdag kväll försöka följa upp med ytterligare ett bra resultat. Matcherna kommer tätt men truppen är bred och förhoppningsvis är två nyckelspelare t ...

Efter segern senast ska BP på onsdag kväll försöka följa upp med ytterligare ett bra resultat. Matcherna kommer tätt men truppen är bred och förhoppningsvis är två nyckelspelare tillbaka från sjukdom.

Text: Tore Kleist
Foto: Örjan Jacobsson

Uppdaterad med matchtrupp tisdag 23.05

Det är stundtals mycket tätt mellan matcherna i det omlagda spelprogrammet i Elitettan. Efter den långa resan till Skellefteå i helgen är det nu dags för två hemmamatcher, den första på onsdag kväll mot Kvarnsvedens IK från Borlänge. Det gäller att följa upp segern mot Sunnanå på ett koncentrerat sätt, och ta med sig den positiva utvecklingen som fanns i matchen efter en svag start. Inte minst samarbetet på högerkanten mellan Alexsandra Lobanova och Tempest-Marie Norlin och de två målen från Michelle Rojas Flores, tillsammans med det faktum att man höll tätt bakåt de sista 80 minuterna bör inge självförtroende. Nu möter man ett lag som förlorat de tre första matcherna, men vi vet att det krävs noggrannhet och effektivitet för att vinna matcher, oavsett motstånd.
– Ja, Kvarnsveden är dessutom ett klart bättre lag än resultaten visar, kommenterar BPs sportchef Staffan Jacobsson.
Hur klarar ni belastningen i veckan?
– Det är kul med ett intensivt matchande och vi har spelare att tillgå, så vi kan utan problem vila någon om det behövs. Förhoppningsvis får vi med både Eldina Ahmić och Emma Lundh i matchtruppen igen.

Motståndarna
1963 startade BTK Verdandi sin fotbollsverksamhet. 1974 togs namnet Kvarnsvedens IK och blått, vitt och rött blev klubbens färger. Man har gjort två säsonger i Damallsvenskan, 2016 och 2017, med en niondeplats som bästa placering. 2019 blev det en sjundeplats i Elitettan, men årets säsong har börjat tungt med tre förluster. I vintras försvann en av seriens bästa anfallsspelare, Temwa Chawinga, som gjorde hela 32 mål och kom tvåa i skytteligan. Senast man mötte BP var i en träningsmatch i februari, då BP vann på Grimsta med 1-0.

Alla matcher spelas tills vidare utan publik, men går att se i Expressens nya streamingtjänst.

BPs matchtrupp
1 Josephine Frigge (mv), 20 Karolina Bucaro Stenman (mv), 2 Alexsandra Lobanova, 4 Felicia Thörngren, 6 Elin Bergkvist, 18 Sofia Parkner, 15 Wilma Wärulf, 16 Mathilda Prim, 23 Lovisa Norrby, 5 Maja Wiklander, 7 Michelle Rojas Flores, 10 Eldina Ahmić, 11 Daniella Novaković, 13 Julia Olsson, 19 Sara Eriksson, 21 Tempest-Marie Norlin, 3 Michaela Larsson, 22 Mathilda Lindström, 25 Emma Lundh

Elitettan, match 4 (omgång 9)
BP – Kvarnsvedens IK
Onsdag 1 juli kl 19.00
Grimsta IP (stängt för publik)