BP kammade noll i Kalmar

BP fick åka hem utan poäng efter lördagens bortamatch mot IFK Kalmar. Hemmalaget dominerade passningsspelet och med stor effektivitet framåt blev det till slut en klar 3-1-seger. ...

Text: Tore Kleist
(På bilden: Mathilda Lindström, arkiv)

Första halvlek var länge en jämn tillställning, där båda lagen visade upp ett samlat försvarsspel och mycket lite hände runt straffområdena. BP hade en svag dominans och kom fram ett par gånger på högerkanten. Bästa chansen kom när Tempest-Marie Norlin spelade in en boll parallellt med mållinjen och både Daniella Novaković och Michelle Rojas Flores sträckte ut sina längsta ben, tyvärr utan att få någon tå på bollen. Så småningom började Kalmar få bättre ordning på passningsspelet och tog därmed över speldominansen. I 35:e minuten kom den vana målskytten Mimmi Asperot i ett friläge mot Josephine Frigge. Frigge kom ut bra och bröt, men Asperot kunde stöta in returen.

Tio minuter in i andra halvlek tippade Frigge ett fint högerskott till hörna. På den följande högerhörnan fick hemmalagets Hanna Persson stå för ostörd och kunde nicka in tvåan från nära håll. Kalmar fortsatte med att visa upp ett konsekvent bättre passningsspel, vilket gjorde att BP-spelarna fick jaga ganska mycket utan boll. Innermittfältarna Eldina Ahmić och Maja Wiklander neutraliserades ofta effektivt i BPs uppspel, så det blev mycket långbollar uppåt som alltför ofta inte nådde fram till rätt adressat. Man försökte lyfta laget, men i stället för chanser framåt ledde det till att Amanda Persson fick fri gata fram ute till vänster och snyggt kunde skjuta in 3-0 i bortre hörnet. I och med det kändes matchen avgjord. Kalmar fortsatte att rulla boll ganska effektivt och bevaka sin ledning. BP arbetade på och lyckades lyfta spelet de sista tio minuterna och på övertid kunde inbytta Mathilda Lindström slå in en målvaktsretur efter ett snyggt anfall.

BP ligger nu på femte plats och nästa match spelas på lördag 18 juli, mot Alingsås FC United som i skrivande stund ligger under med uddamålet mot AIK.

Fakta Elitettan match 6 (omgång 14)
IFK Kalmar – BP
3-1 (1-0)
Mål: Kalmar: Mimmi Aspelind 35, Hanna Persson 55, Amanda Persson 65 BP: Mathilda Lindström 90+4
Varningar: Kalmar: BP: Elin Bergkvist
Domare: Annica Torkelsson