Förlust efter baklängesmål på övertid.

Förlust efter baklängesmål på övertid.

Share

Förlust efter baklängesmål på övertid.

BP har ju lyckats bärga poäng i slutskedet av ett par matcher. Denna lördag blev det tvärtom när AIK på övertid avgjorde en jämn match på Skytteholm. Text: Tore KleistFoto: Ör ...

BP har ju lyckats bärga poäng i slutskedet av ett par matcher. Denna lördag blev det tvärtom när AIK på övertid avgjorde en jämn match på Skytteholm.

Text: Tore Kleist
Foto: Örjan Jacobsson

Det blev en ganska händelserik men målfattig match på Skytteholm på lördag eftermiddag mellan BP och AIK. Redan under matchens första minuter kom de första chanserna, med ett ribbskott från AIKs Elsa Törnblom och ett hårt skott, signerat BPs Esti Montes de Oca, som boxades bort av en välplacerad målvakt. Fortsättningen av första halvlek präglades av ett ganska jämnt spel, där BP hade mycket boll, men AIK kändes farligare i anfallen när de väl kom fram. BPs centrala mittfält med Aisha Faiqi och Eldina Ahmić lyckades oftast väl med att neutralisera AIKs uppspel. Efter en halvtimme spelades Tempest-Marie Norlin fram till ett friläge och många var nog beredda att notera en bortaledning, men AIKs målvakt Lovisa Koss gick ut fint och avstyrde. Några minuter senare hade BP ett bra läge tre mot tre men AIKs försvar hann bryta i sista momangen. Bortalaget hade här en bra period och visade väl så bra kvaliteter som tabellfyran. Dock var det ytterst nära att AIK kunde gå till halvtidsvila med en ledning. I en situation efter en högerhörna med bara att par minuter kvar tvingades Nichole Persson till en räddning genom att lägga sig och greppa bollen i princip på mållinjen.

I andra halvlek tog AIK över mer och mer av bollinnehavet utan att skapa några riktiga farligheter. BPs försvar var bra med hela tiden och inte minst gjorde Alexsandra Lobanova en mycket stark insats som högerback. Med knappa tjugo minuter kvar råkade Emilie Eriksson ut för en knävridning och blev liggande med stora smärtor. Hon fick bäras ut på bår och ersattes på sin vänsterytterplats av Fia Grönborg. I skrivande stund finns inget besked om hur allvarlig skadan är. Hemsidan skickar förhoppningar om snabb läkning! I matchens slutskede ökade AIKs press och BP hade svårare och svårare att freda sig. Det var därför inte helt överraskande, om än bittert, när BP-bekantingen Johanna Lindell fick in segermålet ett par minuter in på övertid. Typiskt nog när ett lag är pressat uppstod situationen efter att BP ett par gånger misslyckats med att rensa bort bollen. Lindells skott gick i en båge över Nichole Persson och in i bortre krysset.

-Det är förstås ruggit surt att förlora på övertid, men jag tycker vi tar steg framåt hela tiden, sa BPs sportchef Staffan Jacobsson efter matchen.
Ja, BP hade mycket väl kunnat få med sig åtminstone en poäng från Solna. Laget ska ha beröm för att på ett bra sätt hållit spelet uppe mot AIK som med segern intog tredjeplatsen i en haltande tabell. Vi kan ändå konstatera att det fortfarande saknas en del i den sista tredjedelen av planen. Vid för många tillfällen utfördes de sista momenten för att skapa målchans antingen för långsamt eller med otillräcklig precision. Det var extra kul att se den säkra insatsen från Mathilda Prim i försvaret och att Tempest-Marie Norlin visade att hon nu är redo att skapa oreda i motståndarförsvaren i nittio minuter.

Nästa match för BP blir mot Morön BK hemma på Grimsta lördag 25 maj. Det blir en mycket speciell tillställning som ni kan läsa mer om på hemsidan och i sociala medier. Välkomna då!

Fakta Elitettan, omgång 6
AIK – BP
1-0 (0-0)
Mål: AIK: Johanna Lindell 90+2
Varningar: AIK: Wilma Ljung Klingwall, Johanna Lindell
Domare: Sandra Österberg
Publik: 478

BPs startelva:
Nichole Persson – Alexsandra Lobanova, Mathilda Prim, Alice Carlsson, Filippa Wallén – Estibaliz Montes de Oca (Julia Olsson 61), Eldina Ahmić (Michaela Larsson 82), Aisha Faiqi, Emilie Eriksson (Fia Grönborg 75) – Daniella Novaković – Tempest-Marie Norlin