F19: Inför Bollstanäs SK – BP

F19: Inför Bollstanäs SK – BP

Share

F19: Inför Bollstanäs SK – BP

2022 kom BPs trea efter Umeå och Växjö i Svenska spel F19, vilket är detsamma som SM. På måndag kväll är det äntligen dags för lagets premiär i Norra serien. Text: Tore KleistF ...

2022 kom BPs trea efter Umeå och Växjö i Svenska spel F19, vilket är detsamma som SM. På måndag kväll är det äntligen dags för lagets premiär i Norra serien.

Text: Tore Kleist
Foto: Henke Råssmo
(På bilden: Anika Siddiqui)

BP gör den korta resan till Upplands Väsby för måndagens bortamatch mot Bollstanäs SK. Det må vara en juniorserie där många av spelarna inte har fyllt arton men avsparkstiden är ändå sen, klockan 20.00.

Från BPs tränare Anders Blomqvist kommer följande rapport på söndag kväll: – Vi har haft en bra träningsvecka och har ett bra läge i truppen. Till matchen mot BSK räknar vi med 3-4 spelare från A-truppen. När det gäller tävlingsspelet har vi en uttalad målsättning att komma topp fem under våren (ger plats i höstens rikstäckande ”slutspelsserie”, reds anm) och sedan topp 4 i höst. Då blir det semifinalspel igen. Annars har vi ett egentligt huvudfokus på att utveckla spelarna individuellt och förbereda dem för seniorspel, för att kunna lyfta så många av dem som möjligt till vårt A-lag.

Svenska spel F19 Norra, omgång 1
Bollstanäs SK – BP
Måndag 17 april kl 20.00
Bollstanäs IP, Upplands Väsby