Wilmer Odefalk säljs till Djurgårdens IF
Foto: Erik Bjernulf

Wilmer Odefalk säljs till Djurgårdens IF

Share

Wilmer Odefalk säljs till Djurgårdens IF

Efter en stark debutsäsong som ordinarie mittfältare när vi vann Superettan tar Wilmer Odefalk steget till Allsvenskan, men inte i BP. En övergång till Djurgårdens IF sker vid års ...

Efter en stark debutsäsong som ordinarie mittfältare när vi vann Superettan tar Wilmer Odefalk steget till Allsvenskan, men inte i BP. En övergång till Djurgårdens IF sker vid årsskiftet.
– Tack för tiden i BP, jag har haft fantastiska år här men nu är det dags för nya utmaningar, säger Odefalk.

Odefalk debuterade under säsongen 2021 men det var i Superettan 2022 som genombrottet kom. Med 27 av 30 omgångar spelade på innermittfältet bidrog Odefalk till seriesegern. Efter säsongen uppkom självklart intresse från andra lag, både i Sverige och i utlandet. Efter att Odefalk själv uttryckt en önskan om att lämna BP för Djurgården inleddes förhandlingar.
– Det är alltid tråkigt att se egenfostrade spelare lämna. Men då Wilmer uttryckt en önskan att lämna, samtidigt som vi är nöjda med den ekonomiska ersättningen från Djurgården, så väljer vi att ge honom möjligheten att utvecklas i en ny miljö, säger sportchef Philip Berglund.

– Självklart vill vi ha kvar våra egna spelare så länge som möjligt. Men när de själva vill lämna är det en svår sits att säga nej i. I Wilmers fall var vi även i ett läge där han efter säsongen 2023 kunde lämna oss helt gratis. Vår verksamhet beror till stor del på intäkter från spelarförsäljningar, varför vi tillslut var tvingade att acceptera bud på spelaren, förklarar klubbdirektör Peter Kleve.

Vi önskar Wilmer lycka till i sina kommande utmaningar.