Vera Blom tvåmålsskytt i premiärvinsten för F19

Vera Blom tvåmålsskytt i premiärvinsten för F19

Share

Vera Blom tvåmålsskytt i premiärvinsten för F19

I måndags kväll hade F19 sin seriepremiär borta mot Bollstanäs SK. Slutresultatet skrevs till 1-2 efter två mål av 18-årige Vera Blom som tidigare i vår debuterade i OBOS Damallsv ...

I måndags kväll hade F19 sin seriepremiär borta mot Bollstanäs SK. Slutresultatet skrevs till 1-2 efter två mål av 18-årige Vera Blom som tidigare i vår debuterade i OBOS Damallsvenskan.
– Hon har tagit stora kliv till i år och sticker med sina två mål ut i denna matchen, säger Anders Blomqvist, tränare för F19.

Att börja en serie bättre än med en vinst är svårt att göra. Men med flera bra målchanser i matchen så var en vinst med 1-2 ett segerresultat i underkant, berättar Anders Blomqvist, tränare för F19.
– Jag tycker vi gör en stabil insats, vi leder länge med 0-2 och kontrollerar matchen. Vi har flera bra lägen utöver de mål vi gör och borde kunnat punktera matchen tidigare.

Trots en kontrollerad matchbild från BP blev det nervösa slutminuter för de rödsvarta efter ett kvitteringsmål till 1-2 från Bollstanäs i den 82:a minuten.

– Efter deras mål så har de egentligen inte så många fler farliga lägen. Men det är klart att det blir nerver när det helt plötsligt bara skiljer ett mål, berättar Anders Blomqvist

F19-laget, som förra året kunde titulera sig som Sveriges tredje bästa F19-lag, ser även i år väldigt starka ut. Utöver Vera Blom fanns även Line Wessman, Ebba Hjalmarsson, Filippa Wallén och Hanna Skogsfors från damtruppen med i laget.