Viktor Gyökeres hattrickskytt i U21-seger

BP ställde en stark elva på planen i dagens möte med Sundsvall i hopp om att befästa sin topplacering i serien före Djurgården som har en match mindre spelad än BP. Senaste mötet ...

Senaste mötet med Sundsvall i Sundsvall slutade 1-1 och gav en poäng som togs med en mycket kort bänk och stort hjärta från de tretton som var på plats.

I fjärde minuten öppnar Kevin Kabran poängkontot på delikat inspel från Viktor Gyökeres. Hemmalaget som startat samlat jobbar fram målet metodiskt.
BP fortsätter spela tålmodigt men kostar också på sig några djärva lite rakare uppspel på snabba forwards.
Hemmalaget har ett kompakt övertag med halvtimmen spelat och gör på minuten 30 2-0 genom Gyökeres på assist från Joel Qwiberg. Utdelningen är så långt blygsam sett till de många chanserna man spelar till sig både på genombrott och fasta situationer, närmast ytterligare mål är Gyökeres som har en rökare i stolpen.

Sundsvall kan under sista kvarten i första halvlek komma fram i ett par anfall utav egen kraft men avsluten uteblir och lagen går till paus med BP i förarsätet.
BP har en lång bänk idag och chansen finns att ytterligare fler ur klubbens duktiga U19-trupp får speltid.

Gästerna öppnar andra halvlek inspirerat och ger sig själv möjlighet att komma in i matchen med hjälp av både mod och inställning.
BP är snart uppe i ögonhöjd med utmaningen och kan genom Gustav Sandberg Magnusson utöka sin ledning till 3-0 från nära håll med dryga tio minuter spelat av andra halvlek. Kort därefter är Sebastian Ungman Backlund mycket nära att nicka in 4-0 på hörna.
Efter lite mer än timmen spelat är det istället Gyökeres på assist från Jack Lahne som gör sitt andra mål till 4-0 för BP.
Lahne gör själv påpassligt 5-0 efter ett misstag i Sundsvalls försvar strax därpå.

BP byter in många pigga spelare och kan matchen igenom hålla bra tempo och effektivitet vilket ger både 6-0 av Lahne på assist från Jonas Tekali och 7-0 när Gyökeres sätter ett välplacerat långskott högt och otagbart för Sundsvalls panter i målet.

Noterbart är att Viktor Gyökeres fina målform från både serie- och landslagsspel håller i sig när han idag gör ett hattrick. Noterbart 2 är den fina återväxten som finns från akademisidan och som ges chans till speltid och erfarenhet.