Viktiga ämnen och inspiration under BP Ledarakademi
Koordinator Mikael Sörnäs. Foto: Peter Appelquist

Viktiga ämnen och inspiration under BP Ledarakademi

Share

Viktiga ämnen och inspiration under BP Ledarakademi

I helgen genomfördes den andra årgången av BP Ledarakademi. Mötesrummen i den nya läktaren på Grimsta fylldes av tankar om jämställdhet, likabehandling och självklart fotboll.  – ...

I helgen genomfördes den andra årgången av BP Ledarakademi. Mötesrummen i den nya läktaren på Grimsta fylldes av tankar om jämställdhet, likabehandling och självklart fotboll. 
– Att kunna erbjuda våra ledare de här passen är en otrolig styrka i föreningen, säger Mikael Sörnäs, Koordinator i BP.

Helgen inleddes med en inspirationsföreläsning med Peter Gerhardsson, Förbundskapten för det svenska damlandslaget. Gerhardsson berättade om sin resa  både som spelare och tränare. Läs mer om Gerhardsson i separat artikel.

Peter Gerhardsson på plats på Grimsta. Foto: Peter Appelquist

Under lördagens var temat Jämställdhet och föreläsarna radades upp med gäster från FairPay, HBTQ inom idrotten, Trygga Möten med Scouterna och Locker Room Talk. Många intressanta perspektiv som är viktiga i det vardagliga arbetet. Läs mer om temadagen här.

Söndagens pass veks helt åt fotboll och träningsverktyget Supercoach. Ola Larsson, tidigare akademichef i BP och skapare av Supercoach gick igenom appens grunder men även vidareutveckling för BP-ledare. Alla lag i BP har gratis tillgång till Supercoach. Läs mer om Supercoach här.

Ola Larsson berättade om Supercoach för engagerade ledare. Foto: Peter Appelquist

Mikael Sörnäs, Koordinator i BP, var projektledare för helgen och gladde sig över innehållet och mötet med engagerade BP-ledare.
– Våra 700 ungdomsledare bedriver redan en fantastisk verksamhet, säger Sörnäs.
– BP Ledarakademi finns till som både fortbildning och inspiration för att alla ledare ska känna att de utvecklas i sitt ledarskap, men även att verksamheten i våra BP-lag utvecklas i förlängningen.

Redan nu är planeringen igång för nästa upplaga av BP Ledarakademi, samtidigt som Mikael Sörnäs ser över hela utbildningskatalogen för BPs ledare.
– Tidigare har utbildningen varit hierarkisk där ledare går från kurs till krus i en förutbestämd ordning. Nu ser vi mer på utbildningen som en karta där olika färdigheter behöver utvecklas vid olika tillfällen och i olika perioder av både säsong och ålder på laget ledaren tränar.