Vi på Sportkontoret: Dan Wallin
Alltid nära till leenden när Danne Wallin är i närheten. Foto: Peter Appelquist

Vi på Sportkontoret: Dan Wallin

Share

Vi på Sportkontoret: Dan Wallin

Under december månad presenterar IFBP.se personal på BPs Sportkontor. Den här gången får vi lära känna Dan Wallin som sköter om Grimsta IP och herrlagets material till vardags. – ...

Under december månad presenterar IFBP.se personal på BPs Sportkontor. Den här gången får vi lära känna Dan Wallin som sköter om Grimsta IP och herrlagets material till vardags.
– Att jag kom hit var tack vare Roger Sandberg som tipsade om mig till Ola Danhard. Det blev lyckat, säger en leende Dan Wallin till IFBP.se

Den egna spelarkarriären tog Dan Wallin till Jönköpings Södra IF i Sveriges näst högsta division. Som ledare och i tränarrollen har flera mindre klubbar i Stockholm passerat innan tiden i BP inleddes vid årskiftet 2012-2013. I rollen som ansvarig för herrlagets material och en del lagledaruppgifter har ”Danne” vuxit fram som en riktig BP-profil.
– Att jobba så nära laget och få ta hand om spelarna på olika sätt är fantastiskt, säger Wallin.

Under första säsongen fick Danne uppleva ett av de starkaste BP-minnena. I sista omgången av Allsvenskan stod det mellan BP och Halmstads BK om vilket lag som skulle tvingas kvala för att säkra nytt kontrakt. För BP räckte det med kryss och nog för att det var nervöst, men från Dannes position var det ännu mer speciellt.
– Vi tog ledningen tidigt, så det var ju bra. Men sen gick Gabriel Özkan sönder, så jag fick sitta med honom i omklädningsrummet under hela andra halvlek. Jag hade ingen aning om vad som hände.

BP säkrade 2-2 efter att Mauricio Albornoz gjort 2-1 sent i matchen. 2014 blev sedan ett år med många känslor, dels fick BP spela Europa League för första gången, men samtidigt gick det dåligt i Allsvenskan och på hösten gick även Pontus Segerström bort. Att BP åkte ur Allsvenskan fick dock inte Danne att hoppa av.

Danne Wallin är en av få personer som varit med på hela resan från Allsvenskan, ner i Division Ett och tillbaka igen. Av fem säsonger finns det mycket att minnas tillbaka på men även att se fram emot.
–  Vi behöver se till att vi vårdar de lag vi har idag och sen successivt ökar både vad gäller tjejer och killar. Men framförallt att vi vårdar dem vi har idag och ökar i en lugn takt så vi inte får växtvärk och inte klarar av storleken.

Danne bor i Kälvesta, men att det skulle bli BP tog ändå tid. Sonen spelade i BP, men valde att satsa på golfen. Danne jobbade som säljare innan han hamnade i Hammarby IF som materialförvaltare. Efter några år på södra sidan om stan blev dock BP i januari 2013.
– Att jag kom hit var tack vare Roger Sandberg som tipsade om mig till Ola Danhard. Det blev lyckat.

Namn: Dan Wallin
Ålder: 58
Titel: Anläggnings- och materialansvarig
Bor: Kälvesta