Vändning gav tre poäng i Skellefteå!

Ett framgångsrikt samarbete mellan Tempest-Marie Norlin och Michelle Rojas Flores två gånger om hjälpte BP till en vändning mot Sunnanå. Ett härlig volleyträff avgjorde i andra ha ...

Ett framgångsrikt samarbete mellan Tempest-Marie Norlin och Michelle Rojas Flores två gånger om hjälpte BP till en vändning mot Sunnanå. Ett härlig volleyträff avgjorde i andra halvlek.

Text: Tore Kleist
(På bilden: Michelle Rojas Flores & Maja Wiklander, arkiv)

Första halvlek var jämn och höll inte någon hög kvalitet. Båda lagen höll ganska hög press i uppspelsfasen, och passningarna från försvararna nådde allt som oftast fel adress. Även högre upp i planen gick många passningar fel i avgörande lägen. I elfte minuten misslyckades Elin Bergkvist med en nedtagning och Sunnanås Alexandra Sandström fick fri gata fram och slog in ledningsmålet bakom Josephine Frigge. BP försökte hitta öppningar på kanterna i högre grad än i tidigare matcher, inte minst till höger där Alexsandra Lobanova och Tempest-Marie Norlin stundtals tog sig fram. Det var också efter ett samspel dem emellan som kvitteringen kom. Norlin kom långt ner mot kortsidan och slog bollen mot bortre stolpen där Michelle Rojas Flores stod i princip omarkerad. Hon kunde kontrollerat nicka in sitt första (godkända) mål för säsongen. Efter målet fortsatte Norlin att då och då oroa på högerkanten, men inga fler mål bjöds i första halvlek.

I andra halvleks fjärde minut var Daniella Novaković nära att ge BP ledningen från ganska nära håll, men Sunnanås målvakt Lisa Sjögren gjorde en fin benparad. BP tog sedan över spelet mer och mer under resten av matchen. Försvaret hade bra kontroll på de få anfallsförsöken från hemmalaget, och passningsspelet blev bättre. Man fortsatte att komma fram på högerkanten ganska ofta och i 65:e minuten gav det resultat än en gång. Julia Olsson hittade Tempest-Marie Norlin ute till höger. Hon slog ett mycket välriktat inlägg mot bortre delen av straffområdet, där Michelle Rojas Flores väntade. Med mycket fin teknik i hela rörelsen fick hon till en perfekt volleyträff och Sjögren var chanslös. Målskytten Rojas Flores fick i dag starta för första gången (två inhopp tidigare) och tackade alltså dubbelt för förtroendet.
– Det är bara att träna på och göra sitt bästa. Vi har en bred trupp så inget är spikat i laguttagningarna. Nu gäller det att återhämta sig ordentligt inför nästa match.

Även fortsättningsvis dominerade BP och det var närmare 3-1 än 2-2, bland annat genom ett par försök av Novaković. Så länge det bara är en uddamålsledning är det nervöst, men BP kontrollerade slutminuterna på ett skickligt sätt och kunde nöjt pusta ut när slutsignalen gick.

– Vi växer in i matchen och blir bättre och bättre, kommenterade BPs tränare Marcelo Fernández efter matchen. Jag tycker ändå att vi har mycket mer att få ut av vår spel.
Vi får hoppas att Fernández och spelarna lyckas få fram det redan till nästa match, som spelas på Grimsta redan på onsdag. Då blir det besök från Dalarna i form av Borlänge-laget Kvarnsvedens IK. Alla lag har nu spelat tre matcher och med sina sex poäng ligger BP på en fin femteplats,