Välkommen till BP, Sara Olai!
Foto: Philip Kämpe

Välkommen till BP, Sara Olai!

Share

Välkommen till BP, Sara Olai!

Ytterbacken Sara Olai är klar för BP. Med 71 allsvenska matcher på meritlistan är det en erfaren 23-åring som spetsar truppen.– Riktigt kul att få in en spelare med lång seniorkar ...

Ytterbacken Sara Olai är klar för BP. Med 71 allsvenska matcher på meritlistan är det en erfaren 23-åring som spetsar truppen.
– Riktigt kul att få in en spelare med lång seniorkarriär och även flertalet landskamper, säger sportchef Staffan Jacobsson. 
Förhoppningsvis får vi se Sara knorra in nån frispark med sin fina högerfot
– 
Det känns såklart väldigt kul att komma hit till BP, det ska bli roligt att komma ut och spela med laget och jag ser fram emot en spännande säsong här på Grimsta., säger Sara Olai.

Östgöten, med rötterna i Motala, seniordebuterade redan som 14-åring då hon noterades för en match i Svenska Cupen för Borens IK. Kort därefter gick flytten till Linköpings FC där hon noterades för 3 allsvenska matcher. Inför 2018 gick flytten till IK Uppsala men under säsongen lånades hon till Ljusdals IF som då spelade i Elitettan. Med en hel seniorsäsong i benen klev hon sedan in som ordinarie startspelare i IK Uppsala som gick upp från Elitettan till OBOS Damallsvenskan. Även 2020, i OBOS Damallsvenskan, var hon startspelare i det IK Uppsala som inte lyckades säkra nytt kontrakt. Men, Olai blev kvar som allsvensk spelare då hon skrev på för Djurgårdens IF. I Djurgården står hon noterad för 46 allsvenska matcher under de två säsongerna på Stadion. 

Nu väntar alltså spel med BP och det är en rutinerad 23-åring som kliver in på Grimsta. 
– Jag har mött BP många gånger genom åren och som nykomling förra året tyckte jag de gjorde de väldigt bra, säger Sara Olai. Jag gillade att man försökte spela sitt egna spel oavsett motstånd. Försökte äga boll och inte anpassa sitt spel till vad andra laget gjorde.

Olai gjorde sin första träning med BP i tisdags och förklarar vad vi kan förvänta oss från henne på plan.

– Jag hoppas förstås kunna bidra med mina kvalitéer på fotbollsplanen, men även vara kommunikativ i gruppen både på och utanför planen. Jag skulle säga att jag är en intensiv spelare som är löpstark, bra passningsspel och stark i båda boxarna.

KÖP SÄSONGSKORT!