Välkommen till BP, Ludvig Fritzson
Foto: Philip Kämpe

Välkommen till BP, Ludvig Fritzson

Share

Välkommen till BP, Ludvig Fritzson

Vi hälsar mittfältaren Ludvig Fritzson varmt välkommen till BP. 27-åringen ansluter senast från Östersunds FK som han tillhört sedan 2017. – Ludvig är en hårt arbetande mittfältar ...

Vi hälsar mittfältaren Ludvig Fritzson varmt välkommen till BP. 27-åringen ansluter senast från Östersunds FK som han tillhört sedan 2017. 
– Ludvig är en hårt arbetande mittfältare som visat stort driv och är en spelare vi kommer att ha stor nytta av, säger sportchef Philip Berglund.

Ludvig Fritzson började spela fotboll i Mölltorp/Breviks AIF innan han klev över till storebror Tibro IF. 2015 värvades han till Degerfors IF i Superettan och efter två säsonger togs klivet till Östersunds FK som då spelade i Allsvenskan. Med Östersund har Fritzson spelat matcher i Europa League, Allsvenskan, Svenska Cupen och Superettan. Under hösten 2022 var han högst bidragande till att ÖFK lyckades kvala sig kvar i Superettan efter en mirakelliknande upphämtning under hösten. Noterbart är även att Fritzson var med om att vinna Svenska Cupen med Östersund.

Nu väntar spel med BP i Allsvenskan 2023. Flyttlasset från Jämtland till Västerort går vid årsskiftet och Fritzson är på plats när laget startar upp försäsongen måndag 9 januari.
– Jag blev sugen direkt när BP hörde av sig, säger Fritzson. Det ska bli kul att spela i Allsvenskan igen och det är stor skillnad från Superettan. Så när chansen kom var det svårt att tacka nej.

Hur skulle du beskriva dig som fotbollsspelare?
– Jag är en spelare som jobbar hårt för laget, är fysiskt stark och löpstark.

Vad hoppas du kunna bidra med?
– BP har ett ungt lag så jag hoppas kunna bidra framförallt med rutin då jag spelat ganska många säsonger i Allsvenskan.

Vad tyckte du om BP när du spelade mot oss i år?
– Jag blev väldigt imponerad. Det var mycket fart och fläkt, jobbiga att möta med bra snabba spelare. Vi (Östersund) förlorade ju båda matcherna så var inga bra minnen.

Vad är målsättningen för dig och laget?
– För mig själv är det att få spela mycket och ta stort ansvar. Vi har ju inte pratat tillsammans som lag vad målsättningen är men självklart går vi för att säkra kontraktet så fort som möjligt.

Kontraktet med BP är skrivet över de två kommande säsongerna. Vi säger varmt välkommen till BP!