Välkommen till BP, Eric Björkander
Foto: Philip Kämpe

Välkommen till BP, Eric Björkander

Share

Välkommen till BP, Eric Björkander

Vi får in gott om rutin när försvarsspelaren Eric Björkander ansluter till vårt herrlag. Ett kontrakt över de kommande två säsongerna är påskrivet. – Eric har en bra historik med ...

Vi får in gott om rutin när försvarsspelaren Eric Björkander ansluter till vårt herrlag. Ett kontrakt över de kommande två säsongerna är påskrivet. 
– Eric har en bra historik med spel på hög nivå. Han är en riktigt bra försvarsspelare som kommer att stärka vårt lag, säger sportchef Philip Berglund.

Eric Björkander om att skriva på för BP
– Det känns bra. Skönt att ha allt klart så jag kan fokusera på att komma igång, träffa grabbarna i laget och dra igång försäsongen. Det känns jättekul. 
– Man har alltid vetat om att BP är en stor förening med en fin ungdomsverksamhet. Gjort bra prestationer i Allsvenskan och spelat en väldigt fin fotboll. Nu när jag träffat klubben så har jag fått ett fint bemötande och en väldigt fin bild av människorna som är i klubben. 
– Jag vill bidra med de egenskaper jag är duktig på. Jag är försvarare så jag vill ju bidra till att vi släpper in så lite mål som möjligt. Jag vill känna mig som en bra försvarsspelare som bidrar till att vi uppnår våra mål. Vi har ett ungt lag och där kan jag finnas med min erfarenhet.
– Vi ska försöka göra en bra säsong resultatmässigt. Jag är imponerad över spelet under senaste året och vi har ett spännande lag och kan utveckla oss ännu mer. Kan vi spelare ta ytterligare kliv så kan vi göra det riktigt bra. 

Det har hunnit gå 10 år sedan Björkanders allsvenska debut för Mjällby AIF. Det blev två spelade matcher under säsongen 2014. Mjällby AIF åkte ur Allsvenskan men i Superettan blev Björkander ordinarie och spelade 26 av 30 seriematcher. För Mjällby fortsatte resan nedåt i seriesystemet men Björkander tog istället ett kliv upp, både seriemässigt och geografiskt då en flytt till GIF Sundsvall väntade inför säsongen 2016. Det blev fyra säsonger i ”Giffarna” innan Björkander vände hem till Mjällby AIF till 2020. Efter två säsonger på ”hemmaplan” vart det dags för ett utlandsäventyr och valet föll på turkiska Altay SK där det blev spel i både den högsta och näst högsta ligan i Turkiet under två års tid. Den senaste klubbadressen var kroatiska NK Istra där han noterades för sex spelade matcher innan flytten nu går hem till Sverige och spel med BP i vår åttonde allsvenska säsong.

Moderklubb är Rödeby AIF och i ungdomsåren finns även spel med Lyckeby GoIF på meritlistan innan klivet togs till Mjällby AIF:s akademi där även seniordebuten kom 2014. 

Välkommen till BP!