Välkommen Lovisa Koss!

Välkommen Lovisa Koss!

Share

Välkommen Lovisa Koss!

BP presenterar det första nyförvärvet inför den nya säsongen i Elitettan. Efter att Karolina Bucaro Stenman lämnat kompletteras målvaktsbesättningen med snart 25-åriga Lovisa Koss ...

BP presenterar det första nyförvärvet inför den nya säsongen i Elitettan. Efter att Karolina Bucaro Stenman lämnat kompletteras målvaktsbesättningen med snart 25-åriga Lovisa Koss, senast i Sunnanå SK.

Text: Tore Kleist
Foto: BP

Lovisa koss har ett förflutet i flera klubbar i Elitettan. Med Uppsala, Sunnanå och AIK har hon hunnit spela en bra bit över 100 seriematcher, bland annat alla matcher för AIK 2019.

– Lovisa är en målvakt jag förstås har känt till länge, kommenterar BPs sportchef Staffan Jacobsson. Både Uppsala och AIK är klubbar nära oss. Hon har imponerat, och när jag hade möjlighet att få henne till BP så var det ingen tvekan. Tillsammans med Josephine Frigge har vi en målvaktsduo av riktigt hög kvalitet!

Välkommen till Grimsta, Lovisa! Har du hunnit känna på mattan?
– Inte nu, men tidigare har jag spelat där med både Sunnanå och AIK, nu känns det kul att börja kalla den fina arenan för hemmaplan!
Under hösten spelade du i Sunnanå, och dessförinnan i AIK i ett och ett halvt år. Du är från Västerbotten?
– Ja, min första klubb var Kågedalens AIF, men det var Sunnanå som fostrade in mig i seniorfotbollen, så det var som att komma hem i höstas. Jag behövde det ett tag, men jag är inte klar med Stockholm fotbollsmässigt och har även en pojkvän här.
Hur är du som målvakt?
– Jag är 175 cm lång och tycker att de främsta egenskaperna är min styrka och min kommunikation med laget. Nu är målet att få spela så många matcher som möjligt!