P19 föll mot Hammarby IF FF i seriefinalen

Augustis sista dag bjöd på seriefinal i P19 Allsvenskan när BP gästade Kanalplan och Hammarby IF FF på onsdagskvällen. BP som ligger tvåa i tabellen och inte förlorat en match sed ...

Augustis sista dag bjöd på seriefinal i P19 Allsvenskan när BP gästade Kanalplan och Hammarby IF FF på onsdagskvällen. BP som ligger tvåa i tabellen och inte förlorat en match sedan 24 april tog sig an serieledande Hammarby. Hemmalaget vann tillslut toppmötet med 4-0 (2-0).

– Hammarby är lite tyngre och lite bättre än oss idag. Vi har inte riktigt kvalitén i vårt passningsspel för att slå igenom deras presspel medan de är rejäla när de väl skapar sig lägen att göra mål, säger Lukas Syberyjski, huvudtränare P19.

Första 10 minuterna präglades av böljande spel med hög intensitet från båda lagen innan Hammarby tog tag i taktpinnen. I 16’ matchminuten fick BP:s Alfons Lohake matchens första gula kort efter att ha stoppat vad som såg ut att kunna bli en farlig omställning för Hammarby. I matchminut 37 fick Hammarby utdelning för sitt övertag när Gent Elezaj gjorde 1-0 för hemmalaget. I 42’ matchminuten utökade Hammarbys Erik Johansson Olsson ledningen till 2-0, ett resultat som stod sig till halvtidsvilan.

Tidigt in i andra halvlek blev uppförsbacken än brantare för BP när Hammarbys Deniz Gül nådde högst på en hörna och nickade in 3-0 i matchminut 52. Nu kontrollerade BP bollinnehavet men mot ett välsamlat Hammarby som inte bjöd på några direkt chanser. Istället kunde hemmalagets Deniz Gül som stod för 3-0-målet utöka ledningen i den 69’ matchminuten med ett avslut från nära håll. 4-0 till Hammarby vilket också blev slutresultatet.

– I andra halvlek kontrollerar vi bollen, men de kontrollerar oss och vi har inte genomslagskraft nog till att skapa tillräckligt farliga målchanser från de ytorna de låter oss vara i. Trots resultatet fullföljer alla spelare matchen med en tro och en intensitet som kommer ge betalt framöver, säger Syberyjski.

– Individuellt är det en fin debut från start på mittfältet av Alfons Lohake. Därutöver är Mario Botrus och Zinedin Smajlovic majestätiska matchen igenom, avslutar Syberyjski.

Slutresultatet innebär att Hammarby rycker lite i toppen av tabellen med 43 inspelade poäng. BP behåller andraplatsen med 37 poäng.

Nästa match i P19 Allsvenskan spelas hemma på Grimsta IP mot Malmö FF, lördag 3/9 klockan 16.00.