Uddamålsförlust på Kanalplan

Det blev förlust med 2-1 när BP besökte Hammarby IP på lördagen. BP kunde glädjas över en positiv trend under matchen och ett riktigt fint frisparksmål. Text: Tore KleistFoto: ...

Text: Tore Kleist
(på bilden: Matilda Nildén, arkiv)

I första halvlek dominerade Hammarby och BP lyckades inte med intentionerna att få längd i sina anfall.
– Vi var inte bra i första, konstaterade ledarduon Marcelo Fernández och Staffan Jacobsson efter matchen. Vi låg för lågt i försvarsspelet och gjorde även en del individuella misstag.
Hemmalagets mål dröjde dock till andra halvan av första halvlek. Ett välplacerat skott från Felicia Saving och ett självmål efter en hörna innebar en halvtidsledning för Hammarby med 2-0. Redan i andra minuten i andra halvlek fick BP ett bra frisparksläge efter en framgångsrik soloaktion av Esti Montes de Oca. Eldina Ahmić la upp bollen lite till vänster precis utanför straffområdeslinjen och laddade med högerfoten. Det välplacerade skottet gick in vid närmaste stolpen och BP var med i matchen resultatmässigt.
– I andra halvlek lyckades vi flytta fram positionerna i försvarsspelet och det ledde även till att vi fick ett bättre anfallsspel, fortsatte Fernández och Jacobsson. Vi fick också pigga inhopp av Sara Eriksson och Matilda Nildén.

Ja, i andra halvlek höll BP ihop försvarsspelet så väl att Hammarby inte lyckades skapa särskilt många chanser, och matchen slutade 2-1. Det var en bra laginsats men jag vill särskilt lyfta Eldina Ahmić, som i andra halvlek var väldigt nyttig både defensivt och offensivt. Mirjam Lindgren och Esti Montes de Oca fick båda kliva av med skador. Vi hoppas förstås att det inte är värre än att de kan komma tillbaka direkt efter det kommande uppehållet.

Nu väntar en ledighet för spelarna på en dryg vecka, då de får ladda om inför den planerade försäsongsturneringen, och den försenade premiären av Elitettan. Osäkerheten om vad som blir möjligt när det gäller matchande och de olika serierna är som bekant mycket stor, så följ hemsidan för uppdaterad information kring detta. Ta hand om er, så ses vi på Grimsta så småningom!