U19: Vinst mot Aspudden-Tellus

U19: Vinst mot Aspudden-Tellus

Share

U19: Vinst mot Aspudden-Tellus

  Frågan i snögloppet på Grimsta IP denna lördag , vem travar renast i mötet mellan U19 och Aspudden-Tellus? Gästerna som spelar div 2 fotboll blir en tuff uppgift inför st ...

 

Frågan i snögloppet på Grimsta IP denna lördag , vem travar renast i mötet mellan U19 och Aspudden-Tellus? Gästerna som spelar div 2 fotboll blir en tuff uppgift inför starten av ligacupen för U19. Aspudden-Tellus placerade sig i mitten av tabellen ifjol och erbjuder ett förväntat bra träningsmotstånd.

Full rulle direkt från matchstart, gästerna kompakta och målmedvetna. Gör 1-0 efter nio minuter med ett välplacerat skott vid vänster stolpe otagbart för Alexander Westberg. 

Hemmalaget repar mod och har ett kraftigt bollövertag fram emot mitten av halvleken. Man vinner lätt tillbaka bollen vid ett flertal tillfällen genom ett bra försvarsspel över hela planen.

BP kvitterar också logiskt i minut 20 när Paulos Abraham tar sig igenom ett sovande försvar och serverar Zeidane Inoussa som smyger in bollen under utrusande målvakt, vackert så.

Matchbilden är hyggligt jämn till en början men BP avslutar halvleken i förarsätet genom ett gediget fotbollsspel. Passningar , löpningar och bollvinster en masse ger övertaget. Man byter några chanser och närmast mål är en nick av Jesper Ceesay.

Gästerna inleder andra halvlek framåtlutat i ett högt tempo och det verkar passa BP utmärkt. Man är snart uppe i sadeln och kan komma till ett par vassa avslut genom Endreas Tesfai och Inoussa.

BPs spel eroderar gästernas och drygt tio minuter in i andra halvlek går man ifrån till 3-1 med två snabba mål. Tesfai skjuter in 2-1 bollen efter ett lyckat väggspel. Teo Grönborg lägger in returen till 3-1 på ett skott från Gabriel Krstic. 

BP luftar alla killar och gör en del förflyttningar av spelare på planen. Det mesta fungerar och i den press som man skapar kan Tesfai lägga in 4-1 på pass av Grönborg.

BP tar för sig och jobbar igenom varje situation föredömligt, Aspudden-Tellus ser lite vilsna ut i den höga farten men tar sig fram några gånger på vänsterkanten och kan med det få till några avslut. Ett av de i översta byrålådan hos Westberg , reduceringen till 4-2, snyggt.

En klart godkänd insats av killarna i BP som också får välförtjänt beröm av tränarduon Erik Engberg och Erik Rydén. 

BP – Aspudden-Tellus 4-2 (1-1)

Målskyttar BP Zeidane Inoussa Endreas Tesfai 2 Teo Grönborg

Laget

Alexander Westberg mv

Felix Bennarp

Jesper Ceesay

Sebastian Nsiona Håkansson

Marcus Lindell

Endreas Tesfai

Fonti Kanu

Teo Grönborg

Zeidane Inoussa

Paulos Abraham

Gabbe Krstic

Ervin Gunan

Modou Mbye

Mert Tuncer

Anton Ferlin mv J19.