Tung start fällde oss i Eskilstuna
Wilmer Odefalk. Foto: Erik Bjernulf

Förlust mot AFC Eskilstuna på bortaplan. Underläge med 2-0 efter en kvart lyckades vi inte hämta upp, trots flertalet skarpa chanser och frejdiga anfall. Wilmer Odefalk noterades ...

Förlust mot AFC Eskilstuna på bortaplan. Underläge med 2-0 efter en kvart lyckades vi inte hämta upp, trots flertalet skarpa chanser och frejdiga anfall. Wilmer Odefalk noterades för sitt första mål i Superettan, vår höjdpunkt i förlusten som skrivs till 3-1.

En tuff start fällde oss i den första halvleken. Vi hade dock matchens första läge då Oscar Pettersson kunde avlossa ett skott efter att Nikola Vasic vunnit en duell i straffområdet. Avslutet styrdes av målvakten, tätt utanför.

Hemmalagets ledningsmål kommer ur ett fint förarbete av tidigare BP-spelaren Victor Fors som kommer upp bra på högerkanten. Centralt har vi gått bort oss lite och Superettans skytteligaledare får gott om tid att ta emot, sikta och rulla in 1-0. Amar Mushin med sitt tionde mål för säsongen.

Fm minuter senare avlossar York Rafael ett hårt skott från dryga 25 meter. Skottet går på lagkamraten Felix Michel, den ofrivilliga styrningen ger en märklig båge för bollen som seglar in i mål bakom Jonas Olsson. Snöpligt och en tuff uppförsbacke.

Vi vaknar dock till liv och i halvlekens andra halva är det vi som skapar lägena. Wilmer Odefalk har i det närmaste öppet mål på en tur, med Michel lyckas kasta sig fram i sista sekund för att freda sitt mål. Kort därefter kommer ny chans då tre avslut fredas innan Nikola Vasic laddar rejält, men avslutet går över. Minuter senare hittar Marijan Cosic fram på vänsterkanten, viker in i straffområdet och serverar Vasic sitt favoritläge. Avslutet är distinkt, rejält, hårt och går klockrent i ribban – och ner på fel sida mållinjen med rödsvarta ögon sett.

Expected goals är en term som vi nog faktiskt leder efter den jämna halvleken, men målmässigt leder AFC med 2-0.

I andra halvlek fortsätter vi på den inslagna banan. Vi styr spelet och går för att nå reducering. Knappa tjugo minuter in i andra halvlek ska vi dessutom lyckas. Efter ett långt anfall får Oscar Pettersson till ett inlägg som Wilmer Odefalk kan nicka in i mål. Odefalks första mål i Superettan är därmed noterat.

Undr halvleken fortsätter vi skapa chanser och vi ligger på för att nå en kvittering. Tre riktigt bra firsparkslägen ger tyvärr inte frukt och flera inlägg kan avstyras av hemmaförsvaret. På tilläggstid lyfter vi upp många spelare och AFC kan nyttja de stora ytorna som uppstår på vår defensiva planhalva. André Alsanati kommer fri från mittplan och kan, efter att ha tagit sig förbi Jonas Olsson, rulla in 3-1 i öppet mål.

Tung förlust som främst hänger på den tuffa starten. Vi är fortsatt starka i andra halvlek och av vana trogna fortsätter vi göra mål i (nästan) varje match.

Ny match väntar på lördag. Då är vi hemma på Grimsta igen. Hemma är vi starka. Köp biljett via bp.ebiljett.nu.

AFC Eskilstuna – BP 2-1 (2-0)
1-0 (8´) Amar Mushin
2-0 (13) Felix Michel´
2-1 (62) Wilmer Odefalk (Oscar Pettersson)
3-1 (90+4) André Alsanati

Domare: Oscar Johnsson, Lund
Publik:533
Varningar: AFC: Karim Mammar, Felix Michel, Viktor Götesson, Mikael Marques, Lawson Sabah

BP:s laguppställning:
Jonas Olsson – Monir Jelassi (Richie Omorowa, 90+3), Robin Frej, Amadeus Sögaard, Oscar Krusnell (Alexander Abrahamsson, 80) – Samuel Leach Holm, Gustav Sandberg Magnusson, Wilmer Odefalk (Niklas Maripuu, 80) – Oscar Pettersson (Rodin Deprem, 73´), Nikola Vasic, Marijan Cosic