Tung förlust mot Utsikten

BP satte sig i en svår situation med underläge 3-0 borta mot Utsiktens BK. Man gjorde ett försök att rädda poäng men man lyckades bara få in två mål och därmed blev det förlust 3- ...

BP satte sig i en svår situation med underläge 3-0 borta mot Utsiktens BK. Man gjorde ett försök att rädda poäng men man lyckades bara få in två mål och därmed blev det förlust 3-2. BP:s målskyttar blev Oscar Pettersson och David Zlotnik.

Första bortamatchen för BP i Superettan spelades nere i Göteborg på söndagen. På ett soligt Bravida Arena var det Utsiktens BK som stod för motståndet i vad som var ett möte mellan två nykomlingar. Två olika stilar i fotboll möttes där BP stod för det korta passningsspelet medan Utsikten valde att spela rakare och längre.

Efter en jämn inledning tog hemmalaget ledningen efter att Lucas Hedlund tvingade fram ett misstag hos BP och Utsiktens kvicke anfallare kunde då slå in 1-0 i öppet mål.

BP fick inte till något större tryck i den första halvleken och hade svårt att komma till chanser. Visserligen hade BP en boll i ribban när Monir Jelassis inlägg gick direkt i målramen. BP:s högerback Monir Jelassi måste hyllas för en fin insats längst högerkanten hela matchen. Han och Oscar Pettersson har hittat varandra väl i inledningen av säsongen, något som lovar gott inför framtiden.

Efter att ha samlat kraft under pausen var förhoppningen att BP kunde få mer lycka i den andra halvleken. Men efter bara någon minut så dubblade Utsikten sin ledning när återigen Lucas Hedlund höll sig framme och denna gång styrde han in ett inspel från höger. Nu mer desperata flyttade BP upp trupperna men istället för reducering åkte man på ytterligare ett mål bakåt när Utsiktens kontring ledde till att Karl Bohm gjorde 3-0.

Med en stor uppförsbacke framför sig gjorde BP ett försök att få med sig någonting hem till Stockholm. Med en snabb omställning lyckades Wilmer Odefalk hitta fram till Oscar Pettersson som kunde göra 3-1 genom att tunnla målvakten. Bara någon minut senare fick Odefalk en fin chans till vänster men då gjorde hemmalagets målvakt en viktig räddning. BP fortsatte gnugga på och ytterligare en reducering fick man in genom David Zlotnik, dock i matchens 87:e minut.

Tiden kvar räckte inte för BP och därmed blev det dessvärre en 3-2-förlust.

Nästa match för BP är mot ytterligare en nykomling i Skövde AIK. Den matchen spelas hemma på Grimsta på Annandag påsk vilket är måndag 18/4.

Superettan: Omgång 2
Utsiktens BK – BP
3-2 (1-0): 1-0 Lucas Hedlund 18′, 2-0 Lucas Hedlund 48′, 3-0 Karl Bohm 65′, 3-1 Oscar Pettersson 69′, 3-2 David Zlotnik 87′.

BP:s laguppställning
Lundin – Jelassi, Frej, Almqvist, Sögaard (Rashidi) – Leach Holm – Pettersson, Sandberg-Magnusson (Zlotnik), Hellquist, Cosic (Odefalk) – Vasic (Maripuu). Ej inbytta: Olsson, Deprem, Tesfai.