Surt poängtapp mot Team TG FF

Surt poängtapp mot Team TG FF

Share

Surt poängtapp mot Team TG FF

När slutsignalen gick med 3-3 som resultat var det BP som hängde med huvudena trots att man i den andra halvleken legat under med två mål. BP hade lyckats vände underläget till en ...

När slutsignalen gick med 3-3 som resultat var det BP som hängde med huvudena trots att man i den andra halvleken legat under med två mål. BP hade lyckats vände underläget till en ledning med 3-2 men i den nionde tilläggsminuten kvitterade Team TG FF på en frispark. Istället för att fira en mirakulös vändning blev alltså känslan för BP att man förlorat två poäng i toppstriden.

Text: Philip Kämpe

Foto: Henke Råssmo

BP kom till start hemma på Grimsta IP med ett par förändringar i truppen från förra matchen mot Sollentuna FK. Alexander Seger saknades med en knäskada men även Gustav Sandberg-Magnusson saknades pga. sjukdom. In i startelvan fanns istället Jesper Ceesay och Christer Gustafsson. Tillbaka på bänken var även Kristoffer Grauberg Lepik och Alexander Nilsson, både dessa skulle ha en avgörande roll senare i matchen.

Direkt från start åkte BP på en riktig kalldusch i sommarvärmen när Team TG FF tog ledningen. I den 4:e minuten fick gästernas Jonathan Käller bollen precis utanför straffområdet och hans efterföljande avslut letade sig in nere vid Alexander Lundins högra stolpe. Matchbilden efter målet blev väldigt lik den vi sett i BP:s tidigare matcher denna säsong. BP höll i bollen men saknade tempo i spelet för att ta sig igenom Team TG:s lågt stående försvar. När gästerna dock vann bollen visade de prov på fin bollskicklighet och kunde effektivt spela sig förbi BP:s press. Det var också det vitklädda laget från Umeå som hade nästa farliga målchans. Lagkaptenen Linus Marklund kom fri inne i straffområdet på en hörna men Lundin stod för en avancerad reflexräddning på mållinjen.

Därefter vaknade BP till och var sånär att reducera fem minuter innan paus när Jesper Ceesay vann bollen på mittplan och satte igång en kontring. Bollen hamnade hos Oskar Fallenius som nyligen varit i grym målform men hans skruvade skott gick i ribbans överkant. Innan halvtid behövde Team TG:s målvakt Gustaf Halvardsson göra ett par kvalificerade räddningar. Först på ett skott från Daniel Svensson ifrån en snäv vinkel men sedan på en nick från Ali Suljic där många nog trodde att BP fått sitt kvitteringsmål.

I paus valde BP:s tränare att göra ett byte direkt, in kom Kristoffer Grauberg Lepik som fick ersätta Aron Sandén. BP spelade då alltså för första gången denna säsong med Grauberg Lepik och Omar Faraj på planen samtidigt. En duo som ser ut att komma komplettera varandra mycket fint under året.

Men först innan BP fick i en högre växel framåt blev jobbigt bakåt. Sju minuter in i den andra halvleken skickades ett lågt inlägg in i boxen från vänsterkanten och på den bortre ytan kom gästernas Gino Berg farandes och kunde stöta in 0-2. Repliken från BP dröjde dock inte länge. Daniel Svensson som inte har många matcher kvar i BP-tröjan innan sin flytt till Danmark fick bollen ute till vänster. Svensson skapade sig yta med en effektiv kroppsfint och sedan slog han in ett stenhårt inlägg som gick via en försvarare och in eget mål.

In på planen kom även Alexander Nilsson som missat de inledande matcherna denna säsong med en skada. Tio minuter fick efter BP:s reduceringsmål slog han ett inlägg till Grauberg Lepik som lyckades suga in bollen i straffområdet och därefter hålla undan en försvarare så att en rättvänd Omar Faraj kunde skjuta. Farajs avslut styrde på en back men bollen studsade återigen rätt för BP och hittade nätmaskorna vilket innebar 2-2. BP fortsatte att forcera framåt för att få in ett ledningsmål och var nära när Christer Gustafsson nickskarvade bollen i stolpen. Det var dock återigen inhopparen Alexander Nilsson som skulle göra avtryck på matchen. Han fick en studsande boll till sig och avslutade med vänsterfoten. Bollen smekte stolpen på väg in och 3-2 var ett faktum.

Gästerna från Umeå vek sig dock inte utan istället började de att ösa på framåt och i den 99:e matchminuten kom kvitteringen. På en frispark bara någon meter utanför straffområdet klev Gustav Nordh fram och läckert skruvade in bollen till 3-3 vilket även blev matchens sista spark. Snöpligt för BP som såg ut att ha lyckats vända ett prekärt underläge till seger men istället får man nöja sig med en poäng för andra matchen i följd. Man är dock fortfarande obesegrade och ligger efter fyra omgångar på en tredje plats i tabellen.

Nästa match för BP:s herrar är nu på onsdag den 1/7 kl. 19.00 borta mot Örebro Syrianska.

IF BP – Team TG FF

3-3 (0-1): 0-1 Jonathan Käller 4 min, 0-2 Gino Berg 52 min, 1-2 självmål 54 min, 2-2 Omar Faraj 62 min, 3-2 Alexander Nilsson 86 min, 3-3 Gustav Nordh 90+9 min

BP:s laguppställning:

Lundin – Svensson, Arvidsson (K), Suljic, Glasberg – Ceesay, Gustafsson, Helg – Fallenius, Faraj, Sandén. Avbytare: Olsson, Grauberg Lepik, Tesfai, Wallenborg, Nilsson, Streete, Svenlén.