Summercamp Västerort blev en succé

Summercamp Västerort blev en succé

Share

Summercamp Västerort blev en succé

Under första veckan i juli arrangerade BP, tillsammans med Hässelby SK Friidrott och Blackeberg Basket, på uppdrag av Hässelby-Vällingby Stadsdelsförvaltning kostnadsfri Summercamp ...

Under första veckan i juli arrangerade BP, tillsammans med Hässelby SK Friidrott och Blackeberg Basket, på uppdrag av Hässelby-Vällingby Stadsdelsförvaltning kostnadsfri Summercamp på Hässelby IP. Det blev en vecka med flera olika sporter och mycket glädje i sommarsolen.
– Fantastiskt roligt att kunna bjuda in till den här veckan, det blev verkligen lyckat, säger Jacob Sahlström från BP som var ansvarig för veckans aktiviteter.

Hässelby-Vällingby Stadsdelsförvaltning stod för omkostnaderna, vilket innebar att de tre föreningarna kunde erbjuda kostnadsfri Summercamp för barn och unga i Västerort. BP stod för fotboll och organisation, Blackeberg Basket och Hässelby SK Friidrott för sina respektive sporter plus många roliga lekar däremellan.

För Jacob Sahlström blev det fjärde veckan på rad i BP-tjänst efter tre veckor som ansvarig på BP och Peab Fotbollsskola och direkt efter det Summercamp Västerort.
– Fotbollsskolan är alltid rolig, men extra roligt i år att kunna vara med på Summercamp Västerort, berättar Sahlström.
– Det känns som att vi verkligen har skapat bra sommarminnen för alla barn som varit med.

För Sahlström och de andra BP-ledarna väntar några veckors ledighet innan BP och Peab Fotbollsskola börjar om igen i augusti., då är även BPs egna Camper tillbaka.

BP är Europas största fotbollsförening och varje vecka tränar cirka 4000 barn och ungdomar i klubbens dagliga verksamhet. Drygt 700 ideella ledare skapar, tillsammans med styrelse, kansli och funktionärer, aktiviteter inom både ungdomsfotboll och elitfotboll.

BPs samhällsarbete (CSR) innefattar, utöver den vardagliga fotbollsverksamheten som är Europas Största fotbollsverksamhet, stora insatser med Mötesplats Västerort som central arena. BPs Mötesplats Västerort är samlingsnamnet för Nattfotboll, Tjejfotboll och Första Jobbet Västerort. Mötesplats Västerort (Grimsta) har som mål att bli Sveriges bästa och mest välbesökta fotbollsanläggning.