Succéinhopp gav poäng mot Uppsala

Succéinhopp gav poäng mot Uppsala

Share

Succéinhopp gav poäng mot Uppsala

Det såg ut att bli förlust för BP i onsdagens match mot IK Uppsala, men vid det här laget vet spelarna om att de har kraft nog att åstadkomma stordåd i slutet av matcherna. Den här ...

Det såg ut att bli förlust för BP i onsdagens match mot IK Uppsala, men vid det här laget vet spelarna om att de har kraft nog att åstadkomma stordåd i slutet av matcherna. Den här gången var det Maja Wiklander som trädde in i rollen som ”super sub” och fick till en kvittering på tilläggstid.

Text: Tore Kleist
Foto: Örjan Jacobsson

Det blev en härlig fotbollstillställning på Grimstas A-plan (omläggningen av gräset är försenat) på onsdag kväll. BP gjorde en mycket stark arbetsinsats mot tabellfyran IK Uppsala, och visade dessutom upp ett tempo och en kvalitet i passningsspelet jag inte sett tidigare i år. Varsitt övertidsmål, Uppsalas på nick efter hörna, och BPs efter ett distansskott av nyss inhoppade Maja Wiklander i matchens slutskede, innebar delad poäng. 

I stället för ett vanligt referat vill jag skriva om mod.
Målvakten Josephine Frigges mod i närspelet vid ett par farliga situationer i första halvlek. Ytterbackarna Rebecka Lundblad Roth och Filippa Walléns mod att hota offensivt och gång på gång med sin ringa längd utmana i höjddueller. Mittlåset Mathilda Prim och Alice Carlssons mod att kliva fram i ytor med boll och sätta bollar på djupet. Michaela Larssons mod att på topp inte bara outtröttligt skämma bort oss med löpningar och presspel, utan också våga ta kontroll på de många långa passningarna hon fick och etablera ett anfallsspel. Lagledningens mod att från start vilja driva upp tempot och försöka kontrollera spelet mot tabellfyran. Maja Wiklanders mod att på övertid dra till med ett långskott efter att ha varit på plan några minuter.
Jag skulle också kunna dröja lite vid mittfältets starka arbetsinsats med Olsson, Ahmić och Novaković centralt och Rojas Flores, Montes de Oca, Eriksson och Norlin på kanterna. Så, nu blev hela laget nämnt, med det var en sådan match där alla är värda lovord.

Resultatet innebär att BP nu ligger på elfte plats, med en poäng tillgodo på tolvan Morön. Innan det är dags för sommaruppehåll blir det en resa upp till Norrbotten för match på söndag mot Kalix-laget Assi.

Följ hemsidan under uppehållet för uppdateringar kring truppen och annat smått och gott om laget och våren.

Fakta Elitettan, omgång 10
BP – IK Uppsala Fotboll
1-1 (0-1)
Mål: BP: Maja Wiklander 90+2; Uppsala: Sara Olai 45+2
Varningar: BP: Mathilda Prim, Daniella Novaković
Domare: Linn Andersson
Publik: 135

BPs startelva:
Josephine Frigge – Rebecka Lundblad Roth, Mathilda Prim, Alice Carlsson, Filippa Wallén – Estibaliz Montes de Oca (Emilie Eriksson 46), Julia Olsson (Maja Wiklander 87), Eldina Ahmić, Michelle Rojas Flores (Tempest-Marie Norlin 71) – Daniella Novaković – Michaela Larsson