Straffseger mot Djurgården i Stockholm Challenge!

BP tog sig på lördagen till final i försäsongsturneringen Volkswagen Stockholm Challenge, efter ett långt straffsparksavgörande mot Djurgårdens IF, där ingen rödsvart spelare note ...

BP tog sig på lördagen till final i försäsongsturneringen Volkswagen Stockholm Challenge, efter ett långt straffsparksavgörande mot Djurgårdens IF, där ingen rödsvart spelare noterades för någon miss.

Text: Tore Kleist

BP startade säsongen på bästa sätt med att dominera första halvlek mot allsvenska Djurgården, både spelmässigt och chansmässigt. Jennifer Sjösten prickade ribbans nederkant med ett bra skott i matchens trettonde minut, och lyckades med samma sak i halvlekens slutskede. Till nästa match hoppas vi på att siktet är justerat någon millimeter! Däremellan lyckades BP två gånger ta ledningen efter högerhörnor från nyförvärvet Frida Boriero. Mathilda Johansson Prakt och Lovisa Norrby nådde högst varsin gång och skallade in säsongens första mål. Djurgårdens kvittering till 1-1 kom också efter en hörna där det blev rörigt och bollen till slut hamnade bakom nya målvakten Lovisa Koss.

I andra halvlek kom Djurgården tillbaka, kvitterade på straff och skapade fler chanser. Dock var Michelle Rojas Flores i fjärde övertidsminuten mycket nära att avgöra men Djurgårdens målvakt Kelsey Daugherty räddade med en fotparad.

Den följande straffläggningen (det är inga förlängningar i denna turnering) blev ovanlig genom att alla gjorde mål ända fram till Djurgårdens nionde straff då Lovisa Koss lyckades mota skottet och BPs finalplats var ett faktum.

– Det var kul att vara igång igen och mot bra motstånd, sa den nöjda BP-tränaren Marcelo Fernández efter matchen. Vi hade fokus på två delar i vårt spel som vi har tränat extra på och jag tycker att det fungerade bra.
Fernández mönstrade tre av nyförvärven: Lovisa Koss i mål, Frida Boriero som central mittfältare och Klara Andrup på offensiva vänsterkanten, och vi fick se Tempest-Marie Norlin kliva in som framskjuten mittfältare. Lite ovanligt för att vara en försäsongsmatch var att BP endast gjorde två byten, med det kommer många tillfällen för resten av truppen att få speltid: det är matcher nästan varje helg framöver. På söndag gäller det final mot Hammarby IF som besegrade AIK med 2-0.

BPs laguppställning
Lovisa Koss – Alexsandra Lobanova, Elin Bergkvist, Lovisa Norrby, Wilma Wärulf – Jennifer Sjösten, Sara Eriksson, Frida Boriero, Klara Andrup (Michelle Rojas Flores 75) – Tempest-Marie Norlin (Daniella Famili 75), Mathilda Johansson Prakt

Fakta Volkswagen Stockholm Challenge, semifinal
BP – Djurgårdens IF
11-10 e. str.
Full tid 2-2 (2-1)
Mål, ordinarie speltid: BP: Mathilda Johansson Prakt 26, Lovisa Norrby 35 DIF: ?? 29, Rachel Bloznalis 53 (str)
Straffsparksläggning: BP: Jennifer Sjösten, Mathilda Johansson Prakt, Michelle Rojas Flores, Frida Boriero, Daniella Famili, Lovisa Norrby, Elin Bergqvist, Wilma Wärulf, Sara Eriksson DIF: Rachel Bloznalis, Hayley Dowd, Nelie Lilja, Linda Mothlalo, Gudrun Arnardóttir, Sara Olai, Nea Flyborg, Louise Larsson