Storseger i Mora

EM-uppehållet är över och vi laddar för omstart av OBOS Damallsvenskan. Idag spelades den första av två träningsmatcher innan serien startar igen 14 augusti. Det blev en stabil se ...

EM-uppehållet är över och vi laddar för omstart av OBOS Damallsvenskan. Idag spelades den första av två träningsmatcher innan serien startar igen 14 augusti. Det blev en stabil seger, 6-0, mot Kvarnsvedens IK, till vardags i Division Ett.

BP kom till spel med flera spelare borta på grund av sjukdom. Alice Ahlberg, Frida Thörnkvist, Alexsandra Lobanova, Ella Reidy, Märta Säfström och Filippa Wallén deltog inte. Dessutom fick Marcelo Fernandez lämna återbud på grund av sjukdom. Övriga spelare luftades dock och gavs speltid.

I matchen gick vi till halvtidsvila i ledning 2-0 efter dubbla mål från Vaila Barsleys skalle, båda gångerna serverad av Wilma Wärulf. Direkt efter paus utökade Klara Andrup till 3-0 och sedan rann det på. Shannon Woeller, Tempest-Marie Norlin och Ellen Toivio noteras för varsitt mål när vi vinner med 6-0.

Noterbart är att truppens tre målvakter fick spela en halvtimme var. Lovisa Koss inledde och ersattes av Nadine Allard i minut 30. Allard vaktade målet fram till minut 60 då nyförvärvet Maddy Talbot fick göra sina första minuter i BP:s målvaktströja.

Fakta BP – Kvarnsvedens IK
6-0 (2-0)
Mål: Vaila Barsley (2), Klara Andrup, Shannon Woeller, Tempest-Marie Norlin, Ellen Toivio.