Storförlust i Uppsala

BP stötte på ett alltför svårt motstånd i lördagens träningsmatch. Hemmalaget IK Uppsala ryckte tidigt och vann till slut med 5-0. Text: Tore KleistFoto: Henke Råssmo(på bilde ...

Text: Tore Kleist
(på bilden: Tempest-Marie Norlin mot Kvarnsveden)

Solen sken över Johannesbäcks bollplan när hemmalaget IK Uppsala tidigt visade vilka som ska spela i allsvenskan i år. 2-0 i baken redan efter 10 minuter får väl betraktas som någon form av mardrömsstart för BP. Båda målen gjordes av Angelina Thoreson och kom genom frilägen efter långbollar på ytan bakom backlinjen. Efter detta reste sig det för dagen vitklädda BP och skapade i mitten av halvleken en handfull hörnor och några halvchanser. Det blev dock Thoreson som genom ett fullbordat hattrick utökade Uppsalas ledning. BP skapade några fler halvchanser och Tempest-Marie Norlin fick ett mål bortdömt i 45:e minuten, för en tveksam hands.

– Vi lyckades inte riktigt synka vårt försvarsspel i första halvlek och det märktes att fokus i träningen inte legat på försvarsspelet. Vi hade dock ett flertal tillfällen med kombinationer i offensiven att glädjas åt, kommenterade sportchefen Staffan Jacobsson efter matchen.

Andra halvlek blev mer chansfattig åt båda håll. Spelet var relativt jämnt och matchen fick en något avslagen karaktär efter att Uppsala gjorde både 4-0 och 5-0. Utmaningen mot allsvenska Uppsala blev för svår, men var säkert nyttig i BPs förberedelser för mötena med Elitettans topplag. Vi fick se både mittfältaren Mirjam Lindgren och målvakten Karolina Bucaro Stenman göra debut i BP-tröjan, och noterar också att Matilda Nildén fick ytterligare 30 minuters speltid.

Nu får BP satsa på att revanschera sig om en vecka då man på lördagen möter blivande seriekonkurrenten Bollstanäs SK på Grimsta kl 12.00