Stark första halvlek gav fjärde raka!

Stark första halvlek gav fjärde raka!

Share

Stark första halvlek gav fjärde raka!

Vad som länge såg ut att bli en säker seger för BP utvecklades till en rysare. Gästerna från Lidköping gjorde en stark upphämtning innan det slutgiltiga avgörandet kom. Text: ...

Vad som länge såg ut att bli en säker seger för BP utvecklades till en rysare. Gästerna från Lidköping gjorde en stark upphämtning innan det slutgiltiga avgörandet kom.

Text: Tore Kleist
Foto: Henke Råssmo

Matchen inleddes med en kraftig BP-dominans som grundade sig i ett bra, snabbt passningsspel som drog isär gästernas försvar. BP hittade ofta fram med bollar mellan Lidköpingspelarna, som så ofta under året främst på högerkanten. Allra piggast i anfallsspelet var Tempest-Marie Norlin som fick gott offensivt stöd av högerbacken Alexsandra Lobanova. De två låg också bakom förarbetet till ledningsmålet som Mathilda Johansson Prakt kunde slå in i 19:e minuten. Norlin själv kunde några minuter senare själv öka BPs ledning med en volleyutsida efter en hörna. När Wilma Wärulf med fem minuter kvar av halvleken med en suverän långboll nådde Norlin och hon hittade in till Johansson Prakt som snyggt vände runt och slog in bollen trodde man att matchen var avgjord.

Lidköping lyckades dock ta sig tillbaka in i matchen, först genom ett mål efter en hörna precis före paus och i andra halvlek genom att med hårt arbete lyckas störa BP speluppbyggnad. Efter ett par riktigt farliga chanser, där BPs målvakt Josephine Frigge fick göra en spektakulär fotparad, kom nästa reducering ganska väntat. Typiskt nog var det än en gång på en hörna med tveksamma ingripanden från BP-försvaret som det storväxta Lidköpingslaget fick belöning med en kvart kvar att spela. BP hade inte haft mycket till anfallsspel i halvleken, så nu följde några nervösa minuter där det kändes som att det i första hand gällde att hålla undan och undvika fler hörnor och farliga frisparkar. Nu visade ändå BP vilken kvalitet det finns i laget. Man behöll lugnet i den pressade situationen och i den 84:e minuten kom plötsligt ett mycket fint anfall, där dagens tre offensiva huvudpersoner var inblandade. Emma Lundh tog emot ett inkast fint på högerkanten, spelade vidare ut mot Tempest-Marie Norlin som på ett inslag fick in den till Mathilda Johansson Prakt. Även hon nöjde sig med ett tillslag, elegant bakåt till Emma Lundh som, jodå också med ett tillslag, säkert slog in bollen vid närmaste stolpen. Klappklapp-mål skulle det kallas i ishockey!

Efter de första fyrtio minuterna kändes det som det skulle kunna bli en riktig storseger för BP. Det blev onödigt spännande i andra halvlek, men laget hade också styrkan att lyfta sig och säkra segern i matchens slutskede. Vi kan verkligen glädjas över ännu en vinst i raden, några riktigt fina mål och ett kliv uppåt i tabellen. BP passerade Jitex Mölndal som förlorade hemma mot AIK. Det tuffa spelprogrammet fortsätter i Skellefteå mot serietvåan Morön på söndag. Nästa hemmamatch spelas mot Hammarby 5 september. Båda de sistnämnda lagen vann sina matcher i omgången och är i högsta grad med i kampen om de allsvenska platserna.

Fakta Elitettan match 13 (omgång 5)
BP – Lidköpings FK
4-2 (3-1)
Mål: BP: Mathilda Johansson Prakt 19, 41; Tempest-Marie Norlin 25; Emma Lundh 84
Lidköping: Emilia Bengtsson 45; Taylor Townsend 78
Varningar: BP: Mathilda Johansson Prakt Lidköping: –
Domare: Anastasia Oberlauf
Publik: 49

BPs laguppställning:
Josephine Frigge – Alexsandra Lobanova (Lovisa Norrby 89), Elin Bergkvist, Wilma Wärulf, Ebba Ronquist – Tempest-Marie Norlin (Matilda Nildén 85), Sara Eriksson, Eldina Ahmić, Michelle Rojas Flores (Daniella Novaković 67) – Emma Lundh (Mathilda Lindström 85), Mathilda Johansson Prakt