Staffan Jacobsson förlänger med BP
Staffan Jacobsson Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Staffan Jacobsson förlänger med BP

Share

Staffan Jacobsson förlänger med BP

Staffan Jacobsson fortsätter i rollen som sportchef för Dam och DamU i BP. Det nya avtalet är skrivet över de tre kommande säsongerna och innebär att arbetet med att utveckla före ...


Staffan Jacobsson fortsätter i rollen som sportchef för Dam och DamU i BP. Det nya avtalet är skrivet över de tre kommande säsongerna och innebär att arbetet med att utveckla föreningens dam- och flickfotboll fortsätter.
– Det långsiktiga arbetet som Staffan sjösatte 2014/15 har nu börjat ge frukt. Staffan är en uppskattad kollega som vi vet fortsatt kommer att fortsätta göra en stor arbetsinsats för föreningen, säger klubbdirektör Peter Kleve.
– Det känns både roligt och inspirerande att få fortsätta med det vi kommit så långt med. Vi har saker kvar att göra och jag är taggad, säger Staffan Jacobsson efter att ha signerat sitt nya avtal.

Staffan Jacobsson har bakgrund som spelare i herrlaget på 90-talet men det var som akademitränare på pojksidan som han började göra rejäla avtryck i BP. Pojkar 94-kullen fick drillning av Jacobsson, innan han klev över på flicksidan och ledde Flickor 97-laget till fina framgångar, bland med ett Gothia Cup-guld på meritlistan. 2014 tog Jacobsson över som huvudtränare för damlaget som var nykomlingar i Elitttan. Efter degradering och omstartsår i Division Ett lyfte Jacobsson bort sig själv från huvudtränarposten och blev sportchef. 
– Det känns som att vi hela tiden tar steg och tittar vi bara tillbaka fem år så har det hänt en hel del. I hösten gick vi upp till OBOS Damallsvenskan för första gången, F17 tog SM-guld och F19 SM-silver. 
– Nu ska vi se till att det här upprepar sig över tid, att vi blir stabila som organisation. Målsättningen är självklart att få in fler egenfostrade i seniortruppen. Vi fostrar redan spelare, men det ska vi göra i större utsträckning och fostra ännu fler som spelar på så hög nivå som möjligt.

Fler år med Staffan Jacobsson som får fortsätta arbetet att se till att damlag och akademi fortsätter ta kliv framåt. Förlängningen sker även i god tid innan serieslut av OBOS Damallsvenskan, där vi ligger på nedflyttningsplats i skrivande stund. 
–  För oss är det viktigt att bygga långsiktigt med kontinuitet i viktiga positioner. Oavsett om vi håller oss kvar, som vi självklart satsar på, eller får börja om i Elitettan så är vi bestämda i att det är Staffan som ska leda arbetet kring Damlaget och U-truppen, säger Peter Kleve.

Jacobsson om förtroendet att fortsätta arbetet.
– Det känns väldigt bra att styrelsen och Kleve har förtroende för mig. Nu kör vi! 

Nästa match i OBOS Damallsvenskan spelas söndag 11 september mot Piteå IF på bortaplan. Nästa hemmamatch spelas söndag 18 september 13:00 mot Djurgårdens IF.