Spela Mera

Spela Mera

0 Share

Spela Mera

En av BP´s populäraste fotbollsaktiviteter är Spela mera träning.  Vi har pratat med utbildningsansvarig Anders Hermanson. Vad är Spela mera träning? De är tillfällen ...

En av BP´s populäraste fotbollsaktiviteter är Spela mera träning.  Vi har pratat med utbildningsansvarig Anders Hermanson.

Vad är Spela mera träning?

De är tillfällen för spelare och att utveckla sina individuella färdigheter tekniskt och taktiskt. Innehållet i träningen baserar sig på BP Fotbolls utbildningsmanual och träningsmetodik och anpassas individuellt utifrån ålder och kunskapsnivå.

Vad gör Spela mera så populärt? I grund och botten vill jag nog påstå att fler pojkar och flickor inom BP vill spela ännu mer fotboll än de tillfällen som de erbjuds med de egna lagen.

– Vidare berättar Anders att inom BP har vi hela tiden ambitionen att fler barn och ungdomar ska få en så bra fotbollsutveckling som möjligt och då är Spela mera träningen ett sådant tillfälle som vi kan erbjuda.

– Vid dessa tillfällen utbildas spelarna av våra duktiga akademiinstruktörer i föreningen inom BPs träningsmetodik i en lugn och trivsam inlärningsmiljö.

Är de återkommande spelare eller alltid nya?
– Ja, det är många spelare som återkommer men vi har även en hel del nya spelare som fått upp ögonen för aktiviteten, vilket vi självklart tycker är roligt! Spela mera träningen är tillgänglig även för spelare som tillhör andra föreningar. Till Spela mera träningen som pågår just nu vid Stora mossen på onsdagar är det över 100 spelare inom olika ålderskullar som deltar.

Varför ska man vara med i Spela mera?
– Om spelaren eller målsman tycker att de inte får nog med fotboll och önskar ytterligare ett tillfälle till i veckan utöver sin ordinarie träning med laget, är Spela mera trängen en perfekt möjlighet till det.

Vad får vi för feedback på utbildningen?
– Med tanke på att platserna till Spela mera träning går åt väldigt fort, till vårens, höstens och till vinterns träningar, och att det är väldigt många spelare som återkommer så är det ett gott betyg till verksamheten.

– Under alla åren som Spela mera träningarna har genomförts, har jag även fått förmånen att träffa många av föreningens duktiga föräldartränare och som även har sina barn i aktiviteten Spela mera. Genom dialog och feedback från dom har vi som exempel sjösatt Spela mera Lag träning under vintern 2019/2020. Spela mera Lag träningen bygger på samma koncept som Spela mera träning och riktar sig till unika lag där hela laget anmäler sig till aktiviteten och gruppen är och förblir således intakt tillsammans med en av BPs många och duktiga akademiledare, vilket har varit efterfrågat.

– Vid Spela mera Lag träning får vi inte bara en spelarutbildning utan även en ledarutbildning, där ledarna parallellt ges möjligheten till att medverka tillsammans med BPs utbildade ledare under träningen.

Att en förening som BP kan arbeta både med spelarutbildning och ledarutbildning vid samma tillfälle, skapar bra förutsättningar för att organisationen ska orka arbeta över tid och de är ett långsiktigt och hållbart arbetssätt som vi föredrar fortsätter Anders.

Här kan ni läsa mer om Spela mera Lag träning – besök hos P08-11

Spelordningen för Allsvenskan 2023
Foto: Bildbyrån

Spelordningen för Allsvenskan 2023

0 Share

Spelordningen för Allsvenskan 2023

Spelordningen för Allsvenskan 2023 har fastställts och nedan kan du se BP:s motstånd respektive omgång. Ligan sparkas igång helgen 1-3 april, tar sommaruppehåll från mitten av jun ...

Spelordningen för Allsvenskan 2023 har fastställts och nedan kan du se BP:s motstånd respektive omgång. Ligan sparkas igång helgen 1-3 april, tar sommaruppehåll från mitten av juni till 1 juli och avslutas i november.  
 
Artikeln kompletteras med exakta datum och avsparkstider i takt med att de fastställs.  
 
April 
Omgång 1: Djurgården – BP 
Omgång 2: BP – Malmö FF 
Omgång 3: IF Elfsborg – BP  
Omgång 4: BP – Mjällby AIF  
Omgång 5: Halmstads BK – BP  
 
Maj 
Omgång 6: IFK Värnamo – BP  
Omgång 7: BP – IFK Göteborg  
Omgång 8: Kalmar FF – BP  
Omgång 9: BP – Varbergs BoIS
Omgång 10: BP – IK Sirius

Juni
Omgång 11: IFK Norrköping – BP 
Omgång 12: Hammarby – BP  
 
Juli 
Omgång 13: BP – AIK  
Omgång 14: BP – Degerfors IF  
Omgång 15: BK Häcken – BP  
Omgång 16: BP – Hammarby  
Omgång 17: Degerfors IF – BP  
 
Augusti 
Omgång 18: BP – IFK Värnamo  
Omgång 19: AIK – BP  
Omgång 20: BP – Halmstads BK  
Omgång 21: BP – Kalmar FF  
 
September 
Omgång 22: Varbergs BoIS – BP  
Omgång 23: IFK Göteborg – BP  
Omgång 24: BP – IFK Norrköping  
 
Oktober 
Omgång 25: Malmö FF – BP  
Omgång 26: BP – IF Elfsborg  
Omgång 27: IK Sirius – BP  
Omgång 28: BP – Djurgården
 
November 
Omgång 29: Mjällby AIF – BP  
Omgång 30: BP – BK Häcken