Sent segermål mot Kvarnsveden

Sent segermål mot Kvarnsveden

Share

Sent segermål mot Kvarnsveden

Det blev en match utan många målchanser när BP möte Kvarnsvedens IK på lördagen. Till slut gick BP segrande ur matchen efter en sen målnick. Text & foto: Tore Kleist(på bil ...

Det blev en match utan många målchanser när BP möte Kvarnsvedens IK på lördagen. Till slut gick BP segrande ur matchen efter en sen målnick.

Text & foto: Tore Kleist
(på bilden: Ebba Ronquist)

BP inledde träningsmatchen mot Borlängelaget Kvarnsvedens IK med en för året till tre fjärdedelar ny backlinje. Alexsandra Lobanova på högerkanten hade Elin Bergkvist och Sofia Parkner innanför sig och Wilma Wärulf på motsatta sida. Första halvlek präglades av ett kontrollerat positionsspel från båda lagen, över hela planen. Som vanligt började BPs försvarsspel med en ganska hög press och hårt arbete från anfallsspelarna Mathilda Lindström och Daniella Novaković.
– Vi har inte lagt jättemycket jobb på detaljerna i presspelet och var ibland lite osynkade där, sa BPs tränare Marcelo Fernández efter matchen. Jag tycker vi fick bättre ordning på det efterhand.

Lagens försvarsspel i kombination ett mestadels ganska fantasilöst anfallsspel gjorde att det inte blev många situationer i straffområdena under första halvlek. Mathilda Lindström fick tidigt ett bra läge från ganska nära håll, men skottet blev något löst och gick rätt i målvaktens famn. Tempest-Marie Norlin kom nästan fri mot målvakten efter en fin djupledspasning från Eldina Ahmić, men misslyckades helt med avslutet.

Andra halvlek inleddes med ett mer intensivt spel från BP. Man utmanade ett flertal gånger på vänsterkanten, med offensivt spel från Ebba Ronquist och Wilma Wärulf. Ronquist var inblandad i mycket även efter att hon gick ner till vänsterbackplatsen mitt i andra halvlek. Bland annat skapade hon ett fint läge genom att tråckla sig in i straffområdet, hitta en bra position och avlossa ett högerskott. Tyvärr tog skottet på en medspelare, annars hade vi nog fått ett ledningsmål för BP där. Efter det kom en period där inga chanser skapades. Det mest dramatiska var väl att domaren flera gånger sista tjugo minuterna fick bryta spelet efter att Kvarnsvedens målbur flyttat sig i vinden. Kanske kunde man tänka sig riktiga matchmål i stället för träningsmål när det är elitlag som spelar, även om det bara är träningsmatch. I matchens sista ordinarie sekunder fick BP en av få hörnor. Eldina Ahmić slog den från vänster och vid bortre stolpen hade Daniella Novaković gjort sig fri från sin bevakning och kunde nicka in vad som skulle bli matchens enda mål.
– Jag tycker att vi i stort spelar bättre och bättre match för match, även om vi i dag borde ha gjort något mål mer, fortsatte Fernández.
BP skapade inte jättemånga klara chanser, men vi ska komma ihåg att man nu mötte ett lag som faktiskt kom högre upp i tabellen förra året. Det kändes som att hemmalaget hela tiden var något starkare, och vi kan säkert hoppas på ytterligare förbättringar i takt med att laget spelas ihop. Det känns som om nyförvärven har kommit in på ett bra sätt, liksom ungdomarna Sara Eriksson och Matilda Nildén. I dag fick vi också se ett inhopp från ytterligare en spelare från U-truppen, Amanda Halvarsson.

Nästa match för BP spelas på bortaplan mot allsvenska IK Uppsala lördag 7 mars, kl 14.00.

Fakta Träningsmatch 4
BP – Kvarnsvedens IK
1-0 (0-0)
Mål: BP: Daniella Novaković 90+1
Varningar: BP: Eldina Ahmić
Domare: Jonathan Lindqvist
Publik: ca 60

BPs laguppställning:
Josephine Frigge – Alexandra Lobanova, Elin Bergkvist, Sofia Parkner, Wilma Wärulf (Estibaliz Montes de Oca 62) – Tempest-Marie Norlin (Matilda Nildén 62), Eldina Ahmić, Sara Eriksson, Ebba Ronquist – Daniella Novaković, Mathilda Lindström (Amanda Halvarsson 82)