Sent Ahmić-mål gav poäng mot Kalmar!

I förra omgången förlorade BP efter att ha dominerat. I lördagens bortamatch mot IFK Kalmar lyckades man knipa årets första poäng trots ett ganska klart spelövertag för hemmalaget ...

I förra omgången förlorade BP efter att ha dominerat. I lördagens bortamatch mot IFK Kalmar lyckades man knipa årets första poäng trots ett ganska klart spelövertag för hemmalaget.

Text & foto: Tore Kleist

Efter förlusten mot Sundsvall senast var det ett laddat BP-lag som beträdde IFK Kalmars hemmaplan Gröndals IP. Lagom till uppvärmningen hade eftermiddagens regn upphört och solen tittade fram en del.

Den första halvleken inleddes med ett intensivt kämpande utan riktig dominans åt något håll. Inget av lagen lyckades skapa några längre spelintervaller, och heller inga målchanser. Med tiden tog hemmalaget över mer av bollinnehavet och man hade ett par skottchanser från hyfsade lägen, men allt hamnade snett utan fara för Nichole Persson i BPs mål. BP hade svårt få igång det spel man vill ha med mycket bollrullande, och kom sällan förbi det starka Kalmarmittfältet. Hemmalaget visade större styrka i de flesta en-mot-en-situationer och i 31:a minuten lyckades starka Sara Johansson slita sig loss från tre BP-försvarare och skapa sig ett friläge inne i straffområdet. Skottet blev hårt och i princip ottagbart.

Efter paus såg det till en början ut som att BP skulle kunna lyfta spelet, men ganska snart tog Kalmar över igen. Man kom fram i flera attacker, många från kanterna, och hade ett antal bra lägen. Nichole Persson tog allt som gick på mål, men där fanns också några skarvningar som smet utanför stolparna. Med ungefär tjugo minuter kvar började ändå BP med hårt arbete jämna ut spelet något och stundtals skapa lite tryck framåt, fortfarande utan att skapa några målchanser. Man försökte verkligen gå framåt och blottade sig då och då bakåt, så att oron för ett andra baklängesmål var påtaglig, i alla fall hos undertecknad. I den 88:e minuten fick plötsligt Eldina Ahmić en andraboll framför fötterna, strax utanför straffområdet.
-Jag vet inte riktigt hur bollen kom till mig, men jag sköt direkt och fick till ett bra skott. Det var så skönt att den gick in och att vi fick ta en poäng. Det var riktigt jobbigt att spela idag. Vi har inte spelat mycket på gräs i år, så det påverkade en del.
Det blev några nervösa slutminuterna där båda lagen gick för seger. På övertid ville hemmalaget ha straff efter en handssituation, men till slut blev det ändå varsin första poäng i årets serie.

-Vi hade det jobbigt, men det var skönt att se att alla gjorde en superkämpainsats, och att det till slut gav resultat, sa BPs sportchef Staffan Jacobsson efter matchen. Visst är det svårare för oss att få igång vårt spel på naturgräs, men planen var bra. Nu är det fullt fokus framåt; Lidköping på lördag. De åkte på en hyfsad smäll mot AIK idag (2-8, reds anm) så de lär komma till Grimsta med en veckas fokus på sitt grundspel, och det gäller väl för oss också, avslutade Jacobsson innan han samlade ihop laget inför den långa hemfärden.

Vi ser fram mot nya BP-poäng nästa helg. Välkomna till Grimsta då!