Sen kvittering gav ny poäng –  men BP hade bud på mer

Sen kvittering gav ny poäng – men BP hade bud på mer

Andra raka krysset i Elitettan 2019 är noterat för BP och återigen var det Eldina Ahmić som kvitterade sent. 2-2 hemma mot Lidköpings FK, med mersmak för BP. Text: Peter Appelq ...

Text: Peter Appelquist Foto: Tore Kleist

BP kom rejält taggat till matchen, både på jakt efter första segern för säsongen, men även med chans till revansch på Lidköpings FK på kvalförlusten 2017.

BP öppnade också bäst, men chanserna uteblev. Michelle Rojas Flores kom närmast ett ledningsmål när hon prickade burgaveln från dryga tjugo meter.

Istället för BP-ledning så ska gästerna ta ledningen i matchen. Lidköping tilldöms straff när Mathilda Prim sägs ha stoppat Taylor Townsend för bryskt. Townsend förvaltar sedan straffen säkert till 1-0.

BP ska dock svara tämligen omgående. Tempest-Marie Norlin gräver åt sig bollen centralt i banan, vänder upp och hittar Michelle Rojas Flores i steget. Rojas Flores placerar sedan in bollen vid målvaktens högra stolpe, ett säkert och vackert avslut. 1-1 i paus.

Direkt på avspark i andra halvlek sätter BP tonen och det är Tempest-Marie Norlin som tar sig fram på vänsterkanten, ner längs mållinjen och serverar Daniella Novaković öppet läge framför mål. På något vis lyckas Lidköping freda målet med både målvakt och utespelare.

Under andra halvlek är det BP som styr spelet, bollinnehavet och chansskapandet. Gästerna backar hem och ligger på kontring medan BP fortsätter trycka på för att ta ledningen. Då kommer blixten. Sandra Lagerbratt, den notoriska målskytten, slår till ur ingen vinkel alls och sätter 2-1 för Lidköping i matchen 87e minut.

Det kunde ha varit ridå, men BP visar att det här är ett lag som inte viker sig. BP kliver direkt framåt för att skapa tryck och på tilläggstid lönar det sig när Daniella Novaković fälls bryskt i straffområdet, straff BP och den förvaltar Eldina Ahmić säkert till 2-2.

Elitettan
BP – Lidköpings FK
2-2 (1-1)
Mål: BP: Michelle Rojas Flores 28, Eldina Ahmić 90+3 LFK: Taylor Townsend 22, Sandra Lagerbratt 88
Varningar: LFK: Felicia Edgren
Domare: Camilla Friberg

BPs lag: Nichole Persson – Alexsandra Lobanova (Fia Jonsson 90+1), Mathilda Prim, Alice Carlsson, Emilie Eriksson – Aisha Faiqi, Eldina Ahmić – Michaela Larsson, Daniella Novaković, Michelle Rojas Flores (Esti Montes De Oca 79) – Tempest-Marie Norlin