Seger mot IK Brage

BP avslutade Svenska Cupen med att vinna borta mot IK Brage med 2-1 trots spel med en man mindre hela den andra halvleken. BP:s mål gjordes av Rodin Deprem och Monir Jelassi. P ...

På ett soldränkt Domnarvsvallen ställdes BP mot Superettanlaget IK Brage. På förhand fanns en liten chans för Brage att ta sig vidare medan BP redan var utslaget ur Svenska Cupen. Hemmalaget började också matchen hetare och ett distansskott från Niklas Söderberg i inledningen tvingade Jonas Olsson att agera.

Men ganska snabbt därefter tog sig BP in i matchen och kontrollerade tillställningen. Efter en kvart löpte Samuel Leach Holm in bakom Brages backlinje, tog emot bollen och serverade Rodin Deprem som mycket vackert slog in 0-1 via ribban. BP fortsatte äga bollen och efter dryga halvtimmen dubblade man även sin ledningen rättvist. Nicklas Maripuu assisterade med en läcker lyftning fram till högerbacken Monir Jelassi som tog emot bollen och sköt in 0-2 med vänsterfoten.

BP såg ut att gå in till halvtid med en komfortabel tvåmålsledningen men precis innan paus förändrades det. Alexander Almkvist ryckte tag i Brages Douglas Karlberg som föll inne i straffområdet. Domaren pekade på straffpunkten och visade även ett rött kort till Alexander Almkvist. Den efterföljande straffen förvaltade sedan Douglas Karlberg och resultat i paus var därmed 2-1 till BP.

Den andra halvleken blev naturligt en halvlek som styrdes av hemmalaget. Men BP försvarade sig mycket kompakt och Jonas Olsson behövde i princip inte göra en enda räddning. Brage försökte med flertalet inlägg och även om det var nära att en grönklädd spelare skulle få huvudet på boll lyckades BP rensa undan.

En fin kämparinsats i den andra halvleken belönades därmed med seger och tre poäng. Poäng gjorde därmed att BP slutade tvåa i gruppen före både Brage och Halmstads BK men efter Djurgården som blev laget som tog sig vidare.

Nästa helg blir det återigen en träningsmatch på Grimsta när IFK Haninge gästar på lördagen. Matchstart kl. 13:00.

IK Brage – BP
1-2 (1-2): 0-1 Rodin Deprem 15′, 0-2 Monir Jelassi 34′, 1-2 Douglas Karlberg (str) 43′. Utv: Alexander Almkvist 42′.

BP:s laguppställning
Olsson – Jelassi, Frej, Almkvist, Krusnell (Tesfai) – Maripuu (Sögaard) – Odefalk, Sandberg-Magnusson, Leach Holm, Cosic (Pettersson) – Deprem (Hellquist).

Text: Philip Kämpe