Seger i Lomma för P04-1

Seger i Lomma för P04-1

Share

Seger i Lomma för P04-1

GIF Nikes inbjudningsturnering spelas varje år i Lomma och kallas av de insatta för inofficiella SM för 13-åringar. Efter finalseger (2-1) mot Malmö FF kan BPs P04-1 titulera sig m ...

GIF Nikes inbjudningsturnering spelas varje år i Lomma och kallas av de insatta för inofficiella SM för 13-åringar. Efter finalseger (2-1) mot Malmö FF kan BPs P04-1 titulera sig mästare i 2017 års turnering.
– En härlig vecka som grabbarna får kröna med seger, det känns fantastiskt bra, säger Kristoffer Junegard, tränare i P04-1


Inbjudningsturneringen i Lomma spelas varje sommar strax efter midsommar och samlar lag från de mest framträdande akademierna i Sverige. Det är en turnering som bara har en klass, pojkar 13, och turneringen kallas ibland för inofficiella SM.

I är var det dags för P04 att mötas och BP åkte ner med hela laget och föräldrar som hjälpte till under den veckolånga turneringen.
– Vi bodde tillsammans i en scoutstuga utanför Lomma, berättare tränare Junegard. Alla spelare och ledare var indelade i grupper som skötte om matlagning, städning och liknande.
– Att vi bodde tillsammans stärkte också laget.

Mellan matcherna var det både bad och lek på schemat. De gemensamma aktiviteterna var många och glädjen stor.

Resultatmässigt gick det också bra. Genom turneringen släpper BP bara in två mål på åtta matcher och offensivt bjuds åskådarna på det vackra BP-spelet.
– Vi fick en fin vecka i Lomma som kröns med guld, jag är glad för grabbarna, avslutar tränare Junegard.

Gruppspel:
Hammarby IF – BP 0-0
BP – IFK Göteborg 3-0
GIF Nike – BP 0-0

Slutspel:
BP – LB07 2-0
BP – IFK Lidingö 2-0
Malmö FF – BP 1-1

Semifinal:
BP – AIK 3-0

Final:
Malmö FF – BP 1-2