Saga Swedman skriver A-lagskontrakt

Saga Swedman skriver A-lagskontrakt

Share

Saga Swedman skriver A-lagskontrakt

BP flyttar upp 17-åriga Saga Swedman från Dam-U till Damlaget. Saga skriver därmed på sitt första A-lagskontrakt. Saga Swedman, född 2004 har en otroligt framgångsrik säsong 20 ...

BP flyttar upp 17-åriga Saga Swedman från Dam-U till Damlaget. Saga skriver därmed på sitt första A-lagskontrakt.

Saga Swedman, född 2004 har en otroligt framgångsrik säsong 2021 bakom sig. Under hösten fick hon debutera i Elitettan när hon fick hoppa in mot Lidköpings FK på bortaplan. Dessutom gjorde Saga sitt första seniormål när hon nätade mot AIK i Svenska Cupen när BP vann med 3-2.

I Dam-U har Saga varit sylvass och hon vann skytteligan i Svenska Spel F19 Norra 2021 med 17 mål på 15 matcher. Hon var lagkapten i BP:s F19 som tog SM-silver. Dessutom var hon med och tog SM-guld med BP:s F17 och gjorde ett av målen i finalen när BP vann med 2-0 mot Södra Sandby IF.

Nu skriver Saga på sitt första A-lagskontrakt med BP och hon flyttas inför nästa säsong upp till BP:s Damlag. Avtalet är ett tvåårskontrakt.

– Saga har haft en oroligt bra utveckling senaste året och det ska bli oerhört kul att se henne i Damlaget. Snabb och löpstark är spetsegenskaperna, säger Staffan Jacobsson, Sportchef Dam.

Hur känns det att flyttas upp till Damlaget nästa säsong?
– Det känns bra, roligt och det ska bli spännande att få en ny utmaning. Jag ser fram emot att matchas mot seniorer och att få lära mig mycket av de äldre spelarna i laget, säger Saga Swedman.

Förra säsongen fick du debutera i Elitettan, vad är skillnaden tycker du mellan junior- och seniornivå?
– Framförallt tempot då de går mycket snabbare med seniorer. Det är också ett annorlunda typ av spel som är mer fysiskt mot äldre och starkare spelare.

Vad har du för personliga målsättningar för 2022?
– Jag vill framförallt utvecklas och bli bättre. Sedan vill jag såklart konkurrera om så mycket speltid som möjligt, säger Saga Swedman.

Text & bild: Philip Kämpe

Artiklen presenteras av palmabygg.se