Så var året för DamU – Erik Wahlroth berättar

Så var året för DamU – Erik Wahlroth berättar

Share

Så var året för DamU – Erik Wahlroth berättar

BP har under flera säsonger haft en trupp med namnet F19, som varit det sista steget innan uppslussningen till damlaget. Till säsongen 2019 utvecklades arbetet med att tydligare e ...

BP har under flera säsonger haft en trupp med namnet F19, som varit det sista steget innan uppslussningen till damlaget. Till säsongen 2019 utvecklades arbetet med att tydligare etablera en DamU-trupp med spel i både Svenska Spel F19 och SM F17. Debutsäsongen i dessa nationella serier är nu över och vi noterar framförallt JDM-guldet som höjdpunkt under säsongen. Hemsidan har pratat med Erik Wahlroth, huvudtränare för DamU.

Text och foto: Peter Appelquist

Vad var målsättningen inför säsongen? Nådde ni upp till den?
I F19 så hade vi ingen uttalad målsättning resultatmässigt, eftersom det på förhand var svårt att säga hur vi skulle stå oss i konkurrensen. Så här i efterhand visade det sig att vi stod oss bra. I F17 var målet att gå till slutspel och därifrån gå så långt som möjligt. Efter en tuff lottning åkte vi tyvärr ut i första utslagsrundan vilket vi inte är helt nöjda med.

Vilken insats minns du starkast? En specifik händelse eller match?
Jag skulle säga att vändningen i JDM-finalen mot ett Enskede som hade över tio spelare från sitt damlag i truppen var en höjdpunkt under säsongen. Alltid roligt med en titel och detta var enbart andra gången BP tagit JDM-titeln.

Spelarnas utveckling, vad har varit roligast att se där?
Jag tycker att spelarna har utvecklats starkt under året och många har, trots att vi varit betydligt yngre än många motståndare, stått upp bra.

Hur läggs grunden för ett starkt 2020?
Inför 2020 behöver vi utvärdera vad som fungerat bra under säsongen och rätta till det som vi kunnat göra bättre till nästa säsong. Vi får vara prestigelösa och göra vårt bästa för att ge spelarna och laget en bra möjlighet att utvecklas kommande säsong. 

Debutsäsong för laget på SM-nivå, en ung trupp som tog sig till slutspel i F17 och landade på åttonde plats i F19. Är ni nöjda?
Jag skulle inte säga att vi är missnöjda med säsongen men inte heller helt nöjda. Vi skulle vilja gå lite längre i F17-slutspelet. Vi har även för många förluster i jämna F19-matcher. I ett antal av dessa matcherna hade vi behövt få med oss minst ett oavgjort.