Ronja Holmér ny sportchef flick i BP

Ronja Holmér ny sportchef flick i BP

Share

Ronja Holmér ny sportchef flick i BP

BP välkomnar Ronja Holmér som ny sportchef flick, en roll som innebär ansvar för samtliga flicklag i BP. 26-åringen inleder sitt arbete redan nu i september och finns tillgänglig ...

BP välkomnar Ronja Holmér som ny sportchef flick, en roll som innebär ansvar för samtliga flicklag i BP. 26-åringen inleder sitt arbete redan nu i september och finns tillgänglig på kontoret, men framförallt ute på fältet.
– Att få jobba med sitt största intresse känns fantastiskt, säger Holmér till hemsidan.

Text och foto: Peter Appelquist

Ronja Holmér ansluter från liv i Umeå, där hon studerat, samt arbetat som handläggare på Migrationsverket under de senaste åren. Holmér är född och uppvuxen i Södertälje där föreningslivet väcktes tidigt som spelare i både Södertälje FF och Telge United. Ronja Holmér är utbildad processledare inom Futebol Da Forca och har även arbetat i Mariehems SK där hon haft ansvar för att rekrytera och utveckla ledare i olika sammanhang. Parallellt har Västerbottens Fotbollförbund också tagit in Holmér som utbildare.
– Rollen i BP är ett brett uppdrag som ger stora möjligheter för mig och BP. Det är en superviktig uppgift, både för mig men även för flickfotbollen, säger Ronja Holmér.
– Att få arbeta i Europas största fotbollsförening med att utveckla spelare och ledare är en dröm. 

Som spelare har Ronja en historik med flertalet säsonger i Division Ett Norrland, där hon parallellt med studierna på Umeå Universitet spelat flera säsonger för Mariehems SK. Under våren och sommaren har föreningen dock varit Umedalens IF.

Mikael Sörnäs, chef ungdom & akademi är mer än nöjd med rekryteringen av Ronja som ny sportchef flick.
– Det här är en unik roll i svensk fotboll där kombinationen av vår akademisatsning på flicksidan och den breda ungdomsfotbollen får stöttning av en tydlig sportchef med utvecklingsansvar.
– Med den medvind som tjejfotbollen har i samhället i stort och i BP så känns det helt rätt att satsa på den här rollen och att vi lyckats få in Ronja, med hennes spetskompetenser – det känns superspännande.

Välkommen till BP, Ronja!