Roger Palmgren ny Akademichef Pojk

Roger Palmgren ny Akademichef Pojk

Share

Roger Palmgren ny Akademichef Pojk

Meriterade tränaren och sportchefen Roger Palmgren blir ny Akademichef Pojk i BP. Palmgren tillträder från jobbet som ansvarig för BPs U17-trupp och kommer under hösten att slutför ...

Meriterade tränaren och sportchefen Roger Palmgren blir ny Akademichef Pojk i BP. Palmgren tillträder från jobbet som ansvarig för BPs U17-trupp och kommer under hösten att slutföra säsongen som huvudtränare för BPs U17.
– Akademichefsjobbet i BP känns jättespännande och jag är mycket glad över att få den här möjligheten i en av nordens bästa akademier, säger Roger Palmgren.

Roger Palmgren inledde tränarkarriären i FC Café Opera tidig på 90-talet och har efter det verkat som tränare och sportchef i exempelvis Italien, Sierra Leone, Degerfors IF, Vasalund IF, Thanda Royal Zulu, Amazulu FC, Namibia och senast i Kina och Shanghai SIPG tillsammans med Sven-Göran Eriksson. Inför säsongen 2017 klev Palmgren in i BPs organisation som huvudtränare för U17.

– Vi är väldigt glada över den här lösningen, säger Henrik Nilsson, Klubbdirektör BP. Självklart är Rogers erfarenheter svåra att överträffa och vi ser med spänning fram emot att se hur Roger kan vidareutveckla vår redan framgångsrika akademi.

Rollen som Akademichef Pojk ser lite annorlunda ut gentemot tidigare. En del administrativa delar har lyfts över på den nya koordinatorstjänsten, medan Akademichef Pojk kommer att verka mer operativt i akademins vardagliga arbete på fältet. Ansvaret sträcker sig från U19 ner till U8 på pojksidan.

Roger Palmgren tillträder tjänsten i augusti, direkt efter sin semester.