Revanschlust hos Daniella Novakovic
Foto: Örjan Jacobsson

Revanschlust hos Daniella Novakovic

Share

Revanschlust hos Daniella Novakovic

När vi nu går in i 2018 är förstås revanschlusten stor hos de spelare som var med om kvalförlusten mot Lidköping i höstas. Hemsidan har fått några ord från nummer 27 Daniella Novak ...

När vi nu går in i 2018 är förstås revanschlusten stor hos de spelare som var med om kvalförlusten mot Lidköping i höstas. Hemsidan har fått några ord från nummer 27 Daniella Novakovic.

Daniella Novakovic inledde sin fotbollskarriär som 6-åring i AIK. Hon stannade kvar i svartgult hela barn- och ungdomstiden via F19 till seniorleden. Efter tre säsonger i A-laget skrev hon på för BP inför 2017, och har nu förlängt kontraktet. Daniella utvecklade under säsongen 2017 sin roll som offensiv mittfältare. Förutom att ha en stor del i BP:s anfallsuppbyggande, blev hon även lagets främsta målskytt i serien med sina 14 mål.
Blev säsongen som du hade väntat dig för egen del?
-Det var ju ”ett steg ner” för mig, rent seriemässigt, att lämna AIK och spel i Elitettan. BP:s tydliga målsättningar och satsning på att ta steget upp till Elitettan lockade mig mycket. Det kändes som en miljö som skulle passa mig väldigt bra och där jag hade stora chanser att utvecklas. De förväntningar jag hade inför säsongen har verkligen uppfyllts.
Och för laget?
-Vi visste att vi hade en bra trupp, med duktiga spelare på alla positioner och en bra mix av unga och lite äldre. Ledarna har jobbat mycket med att få till en bra sammanhållning, och jag tycker att vi lyckades få ihop ett välspelande lag på plan också. Med ödmjukhet, disciplin och hårt arbete och genom att hela tiden fokusera hårt på nästa match tog vi oss ända fram i serien. Efter kvalförlusten sitter jag nu på en oerhörd lust till revansch. Jag längtar efter att säsongen ska dra igång, och hoppas med spel och mål kunna bidra till att vi i år kan gå hela vägen!

Vi är fler som längtar och hoppas på ännu ett fint år för Daniella och resten av gänget! Nu på lördag kl 11 är det träningsmatch mot Enskede på Grimsta. Välkomna då!

Foto: Örjan Jacobsson