Rapport från medlemsmöte

Rapport från medlemsmöte

Share

Rapport från medlemsmöte

Tisdag 15 oktober höll föreningen ett medlemsmöte, en praxis som utvecklats under de senaste åren. Under kvällen diskuterades flera frågor och vi har sammanfattat kvällen i den hä ...

Tisdag 15 oktober höll föreningen ett medlemsmöte, en praxis som utvecklats under de senaste åren. Under kvällen diskuterades flera frågor och vi har sammanfattat kvällen i den här texten. Ett fyrtiotal medlemmar trotsade regnet och tog sig till Grimstas läktare.

Text: Peter Appelquist Foto: Henke Råssmo

Inledning
Ordförande Fredrik Bergholm hälsade alla välkomna och inledde med avtackning av Henrik Nilsson som lämnar rollen som klubbdirektör. Henrik kommer att finnas tillgänglig för överlämning fram till årsmötet 2020. I samma veva presenterades Manuel Lindberg som ny klubbdirektör och han fick chansen att presentera sig själv för medlemmarna.

Stadgegruppen
Det längre passet under medlemsmötet veks åt stadgegruppens arbete. Stadegruppens arbetsdokument kan du läsa här, diskussionen i mötet blev levande och stadgegruppen fick med sig flera bra inspel. Nästa steg är att alla medlemmar som har synpunkter och tankar ska inkomma med dessa senast 6 januari 2020, direkt efter det samlar stadgegruppen in allt och återkommer med ett uppdaterat dokument inför årsmötet.

Varumärke
Vid årsmötet 2019 togs beslut om att föreningens namn kvarstår och att förkortningen BP etableras som föreningens kommunikativa benämning. Till medlemsmötet har tankearbetet pågått i en mindre grupp och deltagarna på medlemsmötet fick ta del av några exempel på hur långt processen har kommit. Mötet var positivt till vad som presenterades och nästa steg blir att utveckla dessa tankar till en fylligare profilmanual som arbetas fram under vintern.

Nya Grimsta
Projektet att utveckla Grimsta IP fortgår och är fortsatt i förberedelsestadiet där bearbetning av beslutsfattare och intressenter är i fokus. Projektet är omfattande och sträcker sig (minst) över de kommande fyra åren, med olika hinder. Främst är det just nu ett politiskt beslut i Stockholms Stad. När ett beslut är fattat där kommer processen att gå in i nästa fas.

Dam och Herr
Kort avstämning inför slutomgångarna. Damerna kan redan nu blicka fram mot 2020 efter att ha säkrat kontraktet i Elitettan med fyra omgångar kvar. Två matcher återstår och sportchef Staffan Jacobsson hälsar att bygget är påbörjat och att truppförändringar kommer att kommuniceras efterhand.

Herrlaget har viktiga matcher kvar att spela. Tre omgångar i Superettan och en stark förhoppning om att det även ska bli ett kval i november. Arbetet inför 2020 är igång, men är fortfarande lite på vänt, med tanke på att serietillhörigheten till nästa säsong inte är klar. T f sportchef Fredrik Dahlin berättade lite mer om sig själv och arbetet som inletts i det nya sportrådet på herrsidan..

Ekonomi
Föreningen har en utmaning ekonomiskt likt nästan alla fotbollsföreningar. Det egna kapitalt är starkt och växer under året, men det strukturella underskottet är fortsatt stort och nya intäkter behöver skapas.

Tidsramen för mötet var satt till avslut 20:00, så att de flesta skulle ha möjlighet att hinna till avspark för att se EM-kvalmatchen mellan Sverige och Spanien på herrsidan. Det finns självklart ytterligare frågor från medlemmar som behöver diskuteras och vi hoppas hitta fler tillfällen för diskussion och samtal. Kontorets dörrar är (nästan) alltid öppna och styrelsen fullt kontaktbar.

Vid pennan
Peter Appelquist, kommunikationsansvarig