Premiärseger för herrarna

I premiären av Superettan ställdes BP mot Västerås SK. Ett mycket jämn match slutade till slut med BP-seger 2-1 efter ett sent segermål. BP:s mål gjordes av Philip Hellquist och N ...

I premiären av Superettan ställdes BP mot Västerås SK. Ett mycket jämn match slutade till slut med BP-seger 2-1 efter ett sent segermål. BP:s mål gjordes av Philip Hellquist och Nikola Vasic.

Efter två års frånvaro var BP tillbaka i Superettan och i premiären välkomnades klassiska Västerås SK till Grimsta. På ett kyligt men soligt Grimsta äntrade de två lagen framför en publik som var strax under 1000 till antalet.

BP rivstartade i återkomsten och redan efter fem minuter kom första målet när Philip Hellquist kunde slå in ett inspel från Oscar Pettersson och högerkanten. BP fortsatte ånga på efter målet och bland annat var Philip Hellquist och Wilmer Odefalk nära varsin gång att utöka BP:s ledning. Men efter den första anstormningen lyckades gästerna ta sig in i match. Från minut 15 och fram till pausen var de vitgrönklädda gästerna det spelförande laget. På tilläggstid i den första halvleken fick Västerås med sig en straffspark, en straff som Jesper Merbom Adolfsson satte till 1-1.

Den andra halvleken var en chansfylld tillställning med fina chanser åt båda hållen. Alexander Lundin i BP-målet fick göra en superräddning och kort därefter stod Västerås keeper för kanske årets räddning redan i den första omgången när han hindrade Wilmer Odefalk från att göra mål.

Mot slutet av matchen byttes Nikola Vasic in och han bidrog med kraft längst fram i planen. I den 81:a minuten höll sig sedan Nikola Vasic framme och var först att reagera på ett skott som styrdes. Nikola fick en tå på bollen och styrde in 2-1.

Västerås hade inte riktigt energin att hota BP mot slutet av matchen och BP tog därmed hem en mycket skön trepoängare. Nästa helg ställs BP på söndagen mot nykomlingen från Ettan Södra i Utsiktens BK på bortaplan.

Superettan: Omgång 1
BP – Västerås SK
2-1 (1-1): 1-0 Philip Hellquist 5′, 1-1 Jesper Merbom Adolfsson 45+1 (str), 2-1 Nikola Vasic 81′.

BP:s laguppställning
Lundin – Jelassi (Falkeborn), Frej, Almqvist, Sögaard – Leach Holm – Pettersson (Deprem), Sandberg-Magnusson, Odefalk, Cosic (Vasic) – Hellquist.