Philip Berglund ny Sportchef Herr
Philip Berglund på Grimsta. Foto: Peter Liljegren Appelquist

Philip Berglund ny Sportchef Herr

Share

Philip Berglund ny Sportchef Herr

Philip Berglund blir ny sportchef för Herr och HerrU. Berglund kommer senast från en roll som scout- och rekryteringsansvarig i Hammarby IF. – Philip har de egenskaper vi söker ti ...

Philip Berglund blir ny sportchef för Herr och HerrU. Berglund kommer senast från en roll som scout- och rekryteringsansvarig i Hammarby IF. 
– Philip har de egenskaper vi söker till den här rollen. Han har en riktigt bra rekryteringsförmåga, brett kontaktnät och är mycket stark strategiskt. Vi får en ung och hungrig sportchef, säger Peter Kleve, klubbdirektör
.
– Vi ska fortsätta bygga vidare på föreningens DNA där unga egenfostrade spelare får chansen på seniornivå, säger Philip Berglund, tillträdande sportchef Herr och HerrU. 

Philip Berglund, född 1992 utanför Uppsala, kom fram som talangfull högerback i IK Sirius dit han anslutit från moderklubben IF Vindhemspojkarna. Som spelare gick han vidare från Sirius till Hudiksvalls FF och har även en period i norska Brattvåg IL. 

Efter säsongen 2016 avslutades spelarkarriären och Berglund klev in på den administrativa sidan av fotbollslivet. Först som föreningskonsulent i Vasalunds IF under 2017 där han hade flera uppdrag. Efter ett drygt år i Vasalund blev han akademikoordinator i Hammarby IF. Den rollen hade han i två år innan han inför säsongen 2021 blev sportchef för Hammarby TFF som tagit över IK Frejs organisation och plats i Ettan Norra. Efter säsongen lämnade han över sportchefsrollen och blev scout- och rekryteringsansvarig för Hammarby IF. Nu tas nästa kliv i karriären med en flytt till Grimsta IP och rollen som sportchef för Herr och HerrU i BP.

– Det är självklart inspirerande och en rolig utmaning. Tränare och spelare har gjort ett fantastiskt arbete som ger en stabil grund att bygga ifrån, säger Berglund.
– Vi ska bygga långsiktigt för att skapa förutsättningar för våra unga spelare att spela på hög nivå. Vi ska jobba metodiskt och tillsammans med spelaren sätta upp karriärsplanering där vi är överens i hela organisationen. 
– För föreningen finns det självt en ekonomisk aspekt, men det viktigaste är att det ska gå att känna igen BP:s identitet som supporter och fotbollsälskare. Det betyder egenfostrade, duktiga spelare som går en ljus framtid till mötes. Dessa ska ha erfarna spetsspelare som ger en stabilitet i truppen där de unga kan etablera sig. 

Klubbdirektör Peter Kleve om nytillskottet i den sportsliga organisationen. 

– Jag har bara bra erfarenheter av att arbeta med Philip under vår gemensamma tid i Hammarby. Han har gjort flera lyckade värvningar och har ett bra öga i sin scouting. I den utveckling vi vill se med vårt herrlag och HerrU passar han in på ett mycket bra sätt.

– Vi ska ha fler egenfostrade spelare i herrlaget och samtidigt ha starka lag i P19 och P17, spelare som är utvecklingsbara och har en hunger att både träna och spela matcher.

Tillträde i tjänsten för Philip Berglund kommer att ske under hösten.