P19: Ny seger mot Hammarby IF

P19: Ny seger mot Hammarby IF

Share

P19: Ny seger mot Hammarby IF

Storseger hemma mot Hammarby IF. Ledningen i paus kombinerat med den tidiga utvisningen för Hammarby IF låg bakom när BP besegrade Hammarby IF med 3-0. Första halvlek Det va ...

Storseger hemma mot Hammarby IF. Ledningen i paus kombinerat med den tidiga utvisningen för Hammarby IF låg bakom när BP besegrade Hammarby IF med 3-0.

Första halvlek

Det var gästerna som inledde starkast på Grimsta IP. Hammarby IF lyckades med sin intensiva och höga press. Samtidigt skapade de inte supermånga chanser utöver någon omställning. 

BP växte in i matchen och kunde i den 25:e minuten ta ledningen efter att laget vunnit bollen högt upp. Det var Milo Norrby som skickade in ledningsmålet från nära håll efter fint inlägg. 

I den 32:a matchminuten fick Ludwig Thorell gult kort efter att ha stoppat en omställning.

Några fler mål blev det inte i den första halvleken och BP gick in i paus med en 1-0-ledning. Starkt av BP att kunna vända på matchbilden efter den dominanta inledningen av Hammarby IF.

Andra halvlek

Efter bara några minuter i den andra halvleken fick Ted Holstein BP:s andra varning efter att ha rivit ner Albin Rickborg i Hammarby IF. Den sistnämnde tappade humöret och svarade med en eftersläng som fick honom utvisad. 

Med en man mer lyckades BP hålla i bollen och tvingade motståndet att jaga och slita utan boll. Ska man vara kritisk till BP så borde de kanske ha skapat mer i och med det numerära övertaget.

I den 77:e minuten kom sedan utökningen då Kim Kotiram nickade in bollen i mål från ett högerinlägg. Hammarby IF lyckades inte skapa några större farligheter och BP satte istället spiken i kistan sent i matchen då Milo Norrby gjorde sitt andra för dagen. 

Att göra tre mål mot Hammarby IF som inför matchen hade släppt in färst antal mål av samtliga lag var både imponerande och viktigt. Nu väntar GAIS på bortaplan den 12:e augusti kl. 15.30. BP är tio poäng bakom serieledande IFK Göteborg och behöver stapla segrar på hög för att kunna hota så småningom. 

P19

BP – Hammarby IF

3-0 (1-0)