P19: Mål på övertid gav tre poäng.

P19: Mål på övertid gav tre poäng.

Share

P19: Mål på övertid gav tre poäng.

Derbydags i söndagssolen och det är många som har väntat länge på just den här dan. Bollen förs framåt av kraftiga vindar i solglittrets dans på Grimsta IP , den ger lust när den ...

Derbydags i söndagssolen och det är många som har väntat länge på just den här dan. Bollen förs framåt av kraftiga vindar i solglittrets dans på Grimsta IP , den ger lust när den kommer och frågan är vem som skulle hantera trasan bäst i de förutsättningarna. Inte utan att man anar lite av Theodore Roosevelts välkända Daring greatly när Erik Engberg drar förutsättningarna för dagens match. Skulle man lyckas välta Hammarby så behövde alla göra sitt yttersta utan att vara rädd för att misslyckas. Ett bra och framförallt pedagogiskt ledarskap , vackert så!

Jämn inledning av matchen med två lag som respekterar varann. Kristoffer Grauberg Lepik framme i 7´och avslutar Modoumatarr Mbyes inspel, viktig räddning av hammarbys målvakt. Hammarbys första avslut i 11´ är mer lyckat och smiter hela vägen förbi Simon Graasvoll i hemmaburen.

BP jobbar , utifrån det tidiga underläget , vidare med stort tålamod. Spelet på kanterna är bra och skapar åtskilliga lägen via inlägg. Halvleken är inalles rätt chansfattig och vassast lägen kommer från gästerna. Graasvoll är den som räddar BP från fler baklängesmål när han kliver upp stort under första halvlek, ja hela matchen igenom faktiskt.

Andra halvlek och Hammarby känns bekväma med bollen , BP lite på jakt. Matchbilden är jämn och rätt enahanda , BP nöter på med ett kortare spel och försöker bygga upp anfallen , Hammarby med lite längre spel inledningsvis.

BP tar till vara på två möjligheter och vänder matchen till seger när gästerna visar nonchalans i 88´och på tilläggstid. Egentligen börjar det ljusna ordentligt för BP när det uppemot spelade 80´börjar tikitakas. Mert Tuncer som dundrar in kvitteringen till 1-1 gör en viktig brytning på mittplan med ungefär kvarten kvar, den tog fler rygg på. Den långe stänger lite senare matchen efter att Jesper Ceesay varit inblandad i en framspelning på Tuncers övertidshörna. Lepik har varit pålitlig och på rätt plats de senaste 7-8 matcherna med mål i alla.

Mert Tuncer om dagens insats.

Innan matchen pratade Engberg mycket om att vi ska gå ut med huvudet högt tro på oss själva då vi trots allt har en god form av en anledning och att tabellen inte ljuger. Vi gick ut till matchen med höga förväntningar på oss själva och att oavsett motstånd ska göra det vi gör bäst för att ta hem de tre poängen som krävs om vi ska fortsätta jaga lagen ovanför oss.

Matchbilden var som förväntat , jag tycker vi styrde spelet och kontrollerade matchtempot men att målchanserna var svåra att hitta. Sedan gör Hammarby ett relativt tidigt mål där jag tycker vi slarvar i positionsspelet. 

Måste ge beröm till Erik Engberg och Erik Rydén som pushar oss och ger oss självförtroendet som krävs för att ta de tre poängen. Engberg säger -gör vi 2 mål vinner vi matchen vi är tillräckligt skickliga och tillräckligt starka för att göra det-. Vi krigar på bra pushar varandra och tror på oss själva och utdelningen kom vid 88′ och sedan 90+tilläg. En stark laginsats och kul att jag återigen fick med mig ett mål. 

Jag tycker överlag vi gör en riktigt bra laginsats, vi tror på det fast än det inte såg ljust ut så körde vi hela vägen och det gav utdelning och jag tror alla som var och tittade kan hålla med mig om det. Jag vill ge beröm till alla våra ledare och spelare som bidrog till att vi tog de viktiga tre poängen vi behövde. Jag vill ge Simon i målet extra beröm som gör en riktigt bra match där han räddar ett friläge och har ett par vassa räddningar som håller oss kvar i matchen. Överlag en riktigt bra match där vi återigen visar prov på styrka att vända matcher och komma därifrån med vinst. 

Kul att så många var på plats och tittade.

P19 slutspelsserien

BP – Hammarby 2-1 (0-1)

Mål BP Mert Tuncer Kristoffer Grauberg Lepik.