P19: Krysset är alltid ledigt.

P19: Krysset är alltid ledigt.

Share

P19: Krysset är alltid ledigt.

Att sätta sina två cent på att solen skiner på Grimsta IP är säkert. Så även inför dagens match mellan BP och Gefle i juniorallsvenskan. Hemmalaget mönstrar en spännande startelva ...

Att sätta sina två cent på att solen skiner på Grimsta IP är säkert. Så även inför dagens match mellan BP och Gefle i juniorallsvenskan. Hemmalaget mönstrar en spännande startelva till dagens hemmapremiär och går för att följa upp den gedigna prestationen från förra helgen.

BP startar framåtlutat och vinner majoriteten av närkamperna. Mert Tuncer öppnar poängkontot i tionde minut med en hörnspark direkt i mål. En ambition att göra mer av mindre syns tidigt från hemmalaget när man hjälper varann föredömligt.

BP hittar en bra variation i spelet med fart och distinkt passningsspel. Man tillåts också komma till avslut en handfull gånger innan halvtimmen spelat. Skott från Gabriel Krstic Marcos Issa Fonti Kanu och Kristoffer Grauberg Lepik hade kunnat utöka ledningen. Istället är det Adam Groundstroem som i minut 30 utökar ledningen när han tar sig fram från eget straffområde till offensiv kortlinje. Issa är med och serverar Adam som från snäv vinkel placerar upp bollen i bortre kryss, vackert så.

Adam om målet och känslan över dagens prestation.

Krysset är alltid ledigt. Jag tycker laget gör en stark prestation där vi stöttar varandra bra idag. Överlag en kontrollerad insats där det såklart finns saker att slipa på.

Hemmalaget spelar modigt klokt och förtjänar de lägen man spelar till sig. Samarbetet är nyckeln när man olikt förra helgen är långt ifrån målfoto i halvtid. 2-0 hade kunnat vara större siffror i en halvlek som domineras av ett spelskickligt hemmalag.

Andra halvlek är jämnare spelmässigt där Gefle hävdar sig bättre i alla delar av planen. BP har dock ett större bollinnehav och kan därmed komma till fler avslut än gästerna.

Hemmalagets speldosa Mert Tuncer får all den hjälp han behöver och kan fördela spelet till löpvilliga kantspelare. Ett av de tillfällena genererar 3-0 målet när Ervin Gunan i minut 77 tar fram boll och når en felvänd Lepik som petar bollen till Benjamin Bezudde. Benji hittar ännu ett ledigt kryss och ger hemmalaget det andrum man behöver för att stänga matchen tämligen komfortabelt. Glädjande idag förutom produktion framåt är att Simon Graasvoll får hålla nollan i en match där han har lite att göra och måste fokusera på exakt rätt ställen.