P19 kryssade mot IF Elfsborg

P19 kryssade mot IF Elfsborg

Share

P19 kryssade mot IF Elfsborg

P19 tog emot IF Elfsborg i lördags hemma på Grimsta IP i den sista omgången av P19 Allsvenskan. Utfallet av matchen skulle inte ha någon påverkan på sluttabellen. Elfsborg låg kla ...

P19 tog emot IF Elfsborg i lördags hemma på Grimsta IP i den sista omgången av P19 Allsvenskan. Utfallet av matchen skulle inte ha någon påverkan på sluttabellen. Elfsborg låg klart sist och BP lika klart på andraplatsen. Matchen slutade oavgjord, 1-1, efter att Elfsborg kvitterade sent på straff. Så här summerar huvudtränare Lukas Syberyjski matchen, och säsongen i stort.  
 
– Vi avslutar seriespelet med vår, kanske sämsta prestation. Till slut saknas det tillräckligt med bränsle när det definitivt inte fanns något att jaga, också för den här annars så omättliga gruppen. Samtidigt ska det sägas att Elfsborg kommer och verkligen vill spela. Det hedrar dem och visar också på hur bra den här serien är i elitförberedande syfte. Minsta lilla avkall så blir man straffad, säger Syberyjski.  
 
– Sett till hela säsongen så har vi åstadkommit en häftig utveckling både på ett individuellt och kollektivt plan. Det samtidigt som vi gjort goda resultat. Vi har släppt in minst antal mål i serien, hållit flest nollor (9) och är obesegrade på hemmaplan. Det är häftigt, när vi samtidigt har lyft tre spelare till seniorlaget och sålt en annan mitt i sommaren, fortsätter Syberyjski.
 
– När vi ändå är inne på siffror så vill jag passa på att hylla de värdiga svenska mästarna i P19, Hammarby IF. En förlust och närmare nitti mål framåt. Tränare Fredrik Samuelsson i spetsen för staben har gjort ett oerhört imponerande jobb, avslutar Syberyjski.  
 
Med det är alltså P19 Allsvenskan slut för denna säsong och BP för en andraplats till protokollet. 11 poäng bakom seriesegrarna Hammarby IF FF och 10 poäng före tredjeplacerade AIK.  
 
Fakta P19 Allsvenskan   
BP – IF Elfsborg 1-1 (0-0)   
1-0 (51’) Richie Omorowa   
1-1 (90’ straffmål) Arian Sawsani  

BP-laget: Filip Sidklev – Sebastian Wändin, Fredrik Nissen, Zinedin Smajlovic, Max Rahman – Ludwig Malachowski Thorell, Mario Botrus, Leonard Kleist – Milo Norrby, Richie Omorowa, Elias Jemal   
   
Ersättare: Elis Bishesari, John Mellberg, Elis Axelsson, Oscar Reinholdsson, Liam Tahwildaran, Philip De Fine Licht, Ted Holstein