P19: inför hemmamöte med Elfsborg.

P19: inför hemmamöte med Elfsborg.

Share

P19: inför hemmamöte med Elfsborg.

BP med fem raka trepoängare inför senaste omgången i slutspelsserien var precis det röda skynke Kalmar behövde för att mobilisera motivation nog att besegra västerortsgänget. BP i ...

BP med fem raka trepoängare inför senaste omgången i slutspelsserien var precis det röda skynke Kalmar behövde för att mobilisera motivation nog att besegra västerortsgänget. BP i ledning två gånger om genom unge talangen Paulos Abraham lyckades inte kultivera det målmässiga övertaget och stänga tillställningen. Men, föga överraskande går seriespelet vidare och på söndag har BP möjlighet att studsa tillbaka i toppmötet mot Elfsborg hemma på Grimsta IP. Elfsborg som kommer med en färsk seger över MFF i trunken och tronar högst upp i serien är förhoppningsvis den gnista BP behöver för att tända till och ta tre viktiga poäng.

Modoumatarr Mbye med en lång säsong bakom sig och mycket erfarenhet om läget efter och inför helgen.

Först och främst , träningsveckan som gått , hur är känslan i kropp och knopp för dig och laget?

Träningsveckan har gått bra det har varit en väldigt hög nivå och man märker tydligt hur killarna är taggade inför helgen. Det är kul och se och det motiverar bara en själv att vilja bli bättre och det är så man utvecklas som spelare.

Kalmar senast, ni fick vika er. Din syn på matchen?

Ja vi hade ju en väldigt fin form inför kalmarmatchen med många vinster och åkte ner till Småland med inställningen att vi skulle åka därifrån med 3 poäng.  Vi inleder matchen bra med att göra 0-1 sedan kvitterar dom och sedan går vi upp i ledning med 1-2 igen. Men sedan efter det så rinner det iväg. Jag är ändå nöjd med min insats i matchen och även att killarna fortsätter kämpa hela matchen oavsett resultat , den kämparglöden är något vi kan ta med oss till helgens match emot Elfsborg.

Tuff utmaning kommande helg när serieledande Elfsborg kommer på besök. Hur välter ni dem? 

Bortsett från Kalmar så har vi gjort det riktigt bra och jag tror nyckeln till att vinna den här matchen är att bara köra vårt egna spel och inte falla in i motståndarnas mönster. Vi har en trupp med väldigt skickliga fotbollsspelare och om vi kämpar och gör vårt jobb så går vi från matchen med 3 poäng.

P19 slutspelsserie

BP – Elfsborg

Lördag 29 sept 13:00

Grimsta IP