P19 föll mot Molde i den andra gruppspelsmatchen

BP:s andra match i gruppspelet av Skandinaviska Mästerskapen bjöd på norskt motstånd i form av Molde FK. BP dominerade bollinnehavet stora delar av matchen mot ett Molde som försv ...

BP:s andra match i gruppspelet av Skandinaviska Mästerskapen bjöd på norskt motstånd i form av Molde FK. BP dominerade bollinnehavet stora delar av matchen mot ett Molde som försvarade sig lågt och tog tillvara på sina chanser. Efter underläge i halvtid kvitterade BP i den andra halvleken genom Elias Jemal. Ganska snart efter kvitteringen kunde Molde återta ledningen genom en straff som också fastställde slutresultatet, 2-1 till norrmännen.

– Vi får det vi önskade här, matcher på en högre nivå än det vi utsätts för i ligaspelet. Återigen är det en bra och jämn fotbollsmatch, säger Lukas Syberyjski, huvudtränare P19.

BP pressade tillbaka Molde i inledningen av första halvlek och kunde genom bra duell- och närkampsspel effektivt slå ned deras försök att anfalla. Molde flyttade upp sina positioner något och genom ett snabbt anfall i den 16:e matchminuten tog de ledningen efter ett fint avslut från utanför straffområdet. Efter Moldes ledningsmål var det mycket BP, men kvitteringen lät vänta på sig.

– Vi kontrollerar bollen och Molde väljer att kontrollera ytorna. I slutändan är Molde lite bättre på att vara Molde än vad vi är på att vara oss själva trogna och vara BP, säger Syberyjski.

Andra halvlek fortsatte i samma anda som den första och nu fick BP utdelning för sitt bollinnehav. 10 minuter in i halvleken fångade Elias Jemal upp ett inlägg i offensivt straffområde. Han vände bort sin markering och fick iväg ett avslut som via Molde-keepern hittade nätmaskerna. Kvitterat, men det dröjde bara några minuter innan Molde återtog ledningen, denna gång genom en straff som BP ådrog sig när man försökte reparera ett bolltapp vid eget straffområde. Molde förvaltade straffsparken på, för dem, bästa möjliga vis och målet blev även matchens sista.

– Skillnaden mellan vinst och förlust i matchen är kvalitén i offensivt straffområde. Vi kommer alltid vara underbemannade där, speciellt mot ett lag som Molde som försvarar så lågt. Då måste det till det lilla extra, oförutsägbara från en eller två spelare för att vara avgörande. Idag hade vi inte det, avslutar Syberyjski.

Sista gruppspelmatchen spelas kl. 14.30 på lördag. Då ställs BP mot Bröndby som leder gruppen med 4 inspelade poäng.

Missa inte fotbollsthlm.se bevakning av turneringen och att alla matcher går att se live på bpfotboll.se