P17 i semifinal i Ligacupen

P17 i semifinal i Ligacupen

Share

P17 i semifinal i Ligacupen

Sedan 2013 har Ligacupen, en pojkversion av Svenska Cupen spelats. BP har som brukligt varit i framskjutna positioner och lyckades dessutom ta guld i P19-klassen 2017. I år har P1 ...

Sedan 2013 har Ligacupen, en pojkversion av Svenska Cupen spelats. BP har som brukligt varit i framskjutna positioner och lyckades dessutom ta guld i P19-klassen 2017. I år har P17 chans till medalj när finalspelet avgörs i helgen 23-24 mars. BP ställs mot Örgryte IS i semifinalen sent lördag eftermiddag.

Se semifinalen direkt här

P17 har gått som tåget genom gruppspelet i Ligacupen. I november och december spelades kvalgruppen, där BP vann samtliga fem matcher och säkrade plats i A-gruppspelet i februari. Väl där fortsatte laget på den inslagna vägen och efter seger mot AIK i den avgörande gruppspelsmatchen säkrades gruppsegern och därmed plats i semifinalen.

Semifinalen spelas lördag 23 mars 17.00 i Prioritet Serneke Arena i Göteborg. Örgryte IS står för motståndet, ett ÖIS som inledde kvalgruppspelet med förlust mot BK Häcken, men sedan redda ut kvalet och i A-slutspelet blev det visserligen förlust mot IFK Göteborg, men i övrigt idel segrar och en säkrad gruppseger och plats i semifinalen.

Vinnaren av semifinalen möter vinnaren mellan Malmö FF och Hammarby IF som möts i den andra semifinalen 20.00 lördag kväll. Finalen spelas söndag 24 mars 17.00, även den i Prioritet Serneke Arena.