Otega Ekperuoh skriver A-lagskontrakt – lånas ut till Enskede IK

Otega Ekperuoh skriver A-lagskontrakt – lånas ut till Enskede IK

Share

Otega Ekperuoh skriver A-lagskontrakt – lånas ut till Enskede IK

BP har glädjen att meddela att klubben och Otega Ekperuoh, 17, är överens om ett första A-lagskontrakt för den egenfostrade målvakten. Otega kommer direkt att lånas ut till Divisi ...

BP har glädjen att meddela att klubben och Otega Ekperuoh, 17, är överens om ett första A-lagskontrakt för den egenfostrade målvakten. Otega kommer direkt att lånas ut till Division 2-laget Enskede IK där han kommer spela resten av säsongen 2022.

Otega Ekperuoh blir nästa BP-fostrade spelare att skriva på ett A-lagskontrakt med föreningen. Född 2004 med en kommande 18-årsdag i oktober kommer Otega direkt att lånas ut till Division 2-klubben Enskede IK för att redan i år få känna på seniorfotboll. Låneavtalet med Enskede gäller för resterande del av säsongen 2022.

Otegas nya avtal med BP sträcker sig över hela säsongen 2024.

Otega kom till BP år 2016 och anslöt då till BP P04-1. Därifrån började han resan uppåt mot BP:s A-lag och förra året blev det 12 matcher i P19 Allsvenskan. Otega har även varit kallad till flertalet landslagssamlingar för det svenska P04-landslaget.

– Jag började i BP 2016. Det jag minns mest genom åren är den konstanta uppmaningen jag fått till att alltid utvecklas, säger Otega Ekperuoh.

– Mina styrkor är mina förmågor i luftrummet och min kommunikation, berättar den över 2 meter långe Otega.

– Det är såklart fantastiskt att vi ännu en gång kan erbjuda ett A-lagskontrakt till en spelare som växt upp i vår egen verksamhet. Otega är en väldigt talangfull målvakt som har förutsättningarna att nå väldigt långt i sin karriär, säger Peter Kisfaludy, Sportchef Herr.